Pavlik posted by:
Daň z luxusu je opravdu nesmysl - ale v něčem máte pravdu, daně platí jen chudí, hloupí a líní - dobře vám tak. Až budete za svou slušně vydělávat, to znamená pracovat - ne chodit do zaměstnání, dobrý daňový poradce udělá přímo divy (vlastní zkušenost). Zatím jste dokázal že umíte závidět.
Závidět? A co? Auta, domy, prosim Tebe, to je k závidění? No možná to někdo závidí, ale můj případ to není. A komu? Těm chudákům, co pracují 12-16 hodin denně a jejich rodiny je neznají, časem se rozpadnou, ale zato chodí ve značkovým vohozu, to je taky k závidění? Neustálé telefonáty ve dne v noci na dovolené o víkendu, to je taky k závidění?
Ten druhý odstavec, co vás tak zvedá ze židle, je lepší brát trochu s nadsázkou. A když už jsme u slušného pracování, navrhuju parní turbíny pro jeden velký nejmenovaný nadnárodní podnik a jezdím uzavírat obchody po téměř celém světě. Jejich aplikace jsou v elektrárnách, cukrovarech, spalovnách biomasy aodpadu, pro odsolovací kolony do petrochemie atd. Myslíš, že tohle se dá realizovat jako soukromé podnikání? A ty si dovolíš o mně tvrdit, že jsem chudý, líný a hloupý. V čem ty podnikáš, abych zase z druhé strany viděl, co pro tebe znamená pracovat. Nebo si myslíš, že je lepší to co dělám pověsit na hřebík a kvůli prachům si otevřít stavební firmu a zaměstnávat UKčka a podobně. A proč, kvůli prachům? Myslíš, že jsi něco víc, když podnikáš?