MarekP posted by:
Dobrý den všem,Už nějakou dobu procházím diskuzní fóra abych našel ten nevhodnější rodinný vůz momentálně pro výlety s přátely a následně pro rodinku. Roční nájezd počítám 15-20 tis. Přesto bych chtěl slyšet vaše návrhy.Mé požadavky na vůz:- kombík- benzín nebo hybrid- rád bych se vyhnul u benzínu turbu, ale není to bezpodmínečné- najeto do 100 tis.- ročník 2012 a mladší- bezpečné- min 1300 ccm a výš.Zatím jsem měl v hledáčku Hyundai i30, Kia Ceed, Octavia, Ford Focus, Suzuki ale byl jsem odrazen kvůli následujícímu. Hyundai a Kia špatné motory, Octavia v benzínu jedině s turbem, které prý nejsou tak povedené, a Ford Focus je docela malý, sotva se vlezou 4 dospělí lidé. u Suzuki jsem zase nenašel kombík v pravém slova smyslu.Předem díky za návrhy.Marek
Ahoj, za mě jednoznačně Ford Focus III facelift 1.6 Ti-VCT. Nevím, že by se někdo nevzlezl v kombíku dozadu, je přece jenom prostornější než hatchback, tak raději nevěř novinářům ani mě a vyzkoušej. Jinak za mě je to asi jedno z nejlepších aut i motorů v dané ceně. Počínaje spolehlivostí, konče interiérem, který je příjemný a obklopení středovým panelem není stísněné, naopak navozuje atmoféru dražších vozů
Já osovně trpím klaustrofobíí v mém Rapidu nebo Fábii III, kterou jsem měl týden jako náhradní vozidlo. Motor 1.6 Ti-VCT je osvědčená atmosféra a věř, že v kopci ujedeš kdejaké Octávii 1.0 TSI, protože tento motor se nebojí točit 7200 otáček a tak jen čísla výkon/točivý moment v táhlém kopci Octávii nezachrání
Pak jsou tu Korejci, jen namátkou, švagr má Hi30 1.4 ben, najeto 200tis.km a opravdu nic s motorem není. Mě překvapuje kulturou chodu, stále rovnoměrný chod a tichý. Takže za mě dobrá volba, raději asi bych vzal 1.6 GDI, protože vozíš občas i 4 dospělé lidi + kufr.
Co bych zvážil je ještě Honda Civic cca 2014 1.4/1.8 - kufr je 450l, což je skoro jak kombík a spolehlivost o třídu jinde, než konkurence. Bohužel neřídil jsem, je třeba vyzkušet