citation:
reakce na: Milada1981, 25.10.2021 08:48 (Moc děkuji za zkušenosti. Všic ...)
Mám v rodině a blízkém okolí Aurise hybrid a Corollu hybrid. Hodnocení prozatím kladné. V Corolle jsem už jel jak pasažér a de-facto je to moje první zkušenost s hybridem.
Určitě mi to momentálně přijde jako nejlepší řešení "CO2" krize, kdy si rekuperuji energii, kterou jsem vo vozu vložil při zrychlování, ale mám v nádrži dost energie na ujetí významné vzdálenosti, kterou rychle doplním.
Nicméně jsem si všiml několika specifik. Třeba pohodová defenzivní jízda je opravdu naprosto tichá, kdy se různě střídá spalovací motor s elektromotorem, všechno je plynulé a opravdu tiché. Na druhou stranu, ve snaze jet dynamicky mi přišlo, že vytočený 2 litr byl uvnitř slyšet víc, než bych čekal a management energie se mi taky úplně nezamlouval.
Kupříkladu při sjíždění z kopce motor zhasl a při prudkém sešlápnutí plynu nastartoval prakticky ihned do 4000 rpm, a to tedy za ideální nepovažuji. Neříkám, že vím, jak to vyřešit, ale pro tyto případy s takto střídavým zatížením motoru velmi doporučuji tankovat alespoň 98 oktanový benzín a aditivovat palivo. Při spotřebě cca 5 litrů se bavíme o 20 hal/km příplatku, který za snad bezproblémový provoz motoru stojí.