Chcinoveauto posted by:
Dobrý den, Prosila bych o radu co se týká nákup ojeteho auta. Již měsíc vybírám nějaký auto, které nebudu využívat denně, pouze na krátké vzdálenosti,v létě někam na výlet po republice, mohlo by to dojet i někam do Evropy, žádné extra vzdálenosti.co se týká financí chtěla jsem něco do 60.000,- (hyundai getz, Mazda 2, Renault clio III, Twingo, Ford fusion - vše rok 2006) jelikož jsem denně na internetu a občas se podívám do bazaru, tak zjišťují, že se prodávají za ty peníze úplně vraky a je mi líto za to dát ty peníze, když jsi pak řeknu, že je to už 10 let staré auto... Můžete mi prosím někdo poradit co si pořídit i klidně za víc penez, do 90.000,- ,ale abych měla alespoň trochu jistotu že to nějakou chvíli vydrží bez servisu. Děkuji Karolina
Auta z přelomu minulé dekády nejsou ještě dost stará na to, aby stála 60 000. Pokud tolik stojí, jsou to kusy na konci životnosti nebo vraky. Jediné, co vám tam zapadá, je Hyundai Getz, protože je starší - srovnatelný s první fabií, druhou generací Fiatu Punto nebo Renaultu Clio. Za 60 tisíc taky zapomeňte na bazar, utraťte nějakou tisícovku za mechanika a objeďte soukromé inzeráty. Počítejte každopádně s tím, že takových 20 tisíc dáte za vstupní údržbu, takže pokud za 60 tisíc nakoupíte, na 90 tisících skončíte se základním servisem a sadou kol na zimu. Za sebe doporučuji raději koupit zachovalý Fiat Punto II, Opel Corsa C apod. a dát jim správnou péči a mít klid, než se hnát třeba za novějšími nástupci a riskovat problémy. Všechna clia III, grande punta, corsy D, 207 apod. prostě budou na vstupu vyžadovat více servisních úkonů a s ohledem na opotřebení i větší složitost to rozhodně nemusejí být neplánované výdaje poslední. Tajným tipem může být Fiat Panda (velikostně srovnatelná s Renaultem Twingo), která je velmi spolehlivá, servisně nenáročná, ve městě špičková a dá se s ní dojet i k tomu moři (někdo tu dříve o tom psal vlastní zkušenost), i když to vrchol luxusu nebude.