Dobrý den,
přemýšlím o koupi ojetého SUVéčka a chtěl bych Vás poprosit o radu a pomoc s výběrem.
Rozpočet mám stanovený cca. 160 tis. Kč, stáří vozu mi v této cenové relaci vychází tak na 8-10let. Mám mladou rodinu a veškerý volný čas se snažíme trávit aktivně(turistika, hory, cyklo), tak proto něco většího a silnějšího. Auto bych využíval převážně na takto zaměřené výlety a párkrát do roka bych s ním chtěl absolvovat delší cesty (1000-3000km) za hranice, takže rozhodně, aby bylo spolehlivé a nenechalo mě někde ve štychu. Celkový roční nájezd odhaduji tak na 15-20tis. km.
Na prvním místě mám Subaru Forestera 2.0i 92kW, na kterého čtu zatím jen kladné názory a recenze, ale mnoho lidí si u něj stěžuje na vyšší spotřebu, což nevím, jestli v případě mých 20tis. km má cenu řešit. Dále se mi líbí Honda CR-V 2.0 110kW, kterou vlastní známý a i já s ní mám zkušenosti, jako se spolehlivým vozem, který bez problémů prokřižoval skoro celou Evropu včetně zimní Skandinávie. A jako třetí mám v hledáčku Toyotu RAV4 2.0 110kW. Můžete mi poradit, co zvolit, případně navrhnout jinou alternativu a dané vozy mi trochu přiblížit očima expertů? Zde je můj žebříček očekávaných vlastností: 1.spolehlivost, bezpečnost 2.průchodnost terénem/sněhem (žádné extrémní podmínky
) 3.spotřeba