Dobrý den, uvažujeme o nákupu novějšího auta. Nyní mámě benzínovou Hondu FR-V 1,7 a našim potřebám v zásadě vyhovuje, jedná se o servisně a provozně nenáročné auto. Snad by jen kufr mohl mít větší objem - ke kočárku se toho již moc nevejde. Autem primárně jezdí manželka s dětmi. Potřebujeme se vejít 2 dospělí a 3 děti + zavazadla. Pak by bylo dobré, aby auto i něco utáhlo - přemýšlíme o zakoupení karavanu. Tímto autem jsou roční nájezdy cca 10 tis. km, převážně na krátkých vzdálenostech (8 km do práce a zpět), takže je preferovaný benzín před naftou a raději atmosferický objem, než maloobjemové turbo). Raději bych nějaké MPV než SUV, ale ta již moc nejsou
. Kombi zatím neguje manželka, již si zvykla na vyšší pozici za volantem a pohodlnější usazování dětí. Rozpočet je cca 300-350 tis.Kč a byli bychom rádi pokud by stáří bylo do 10let. S japonskými auty mám jen dobré zkušenosti a tak u nich rád zůstanu, ale to není podmínkou. Koncern VW mé sympatie nemá.
V hledáčku pak tedy mám MPV (zde není řazeno dle preferencí):
Toyota Verso - 1,8l
Opel Zafira (co tady za motor??)
Mazda 5 - 2,0l
Ford S-max (co tady za motor??)
C4 picasso (co tady za motor??)
Pokud SUV, tak tam je preference japonské výroby. Vyhlédnuto mám (řazeno dle preference)
Honda CR-V - 2,0l,
Toyota RAV 4 - 2,0l,
Subaru Forestr 2,0,
Mitsubishi Outlander 2,0
Rád si nechám poradit, co byste dle vašich zkušeností doporučili vy.
Díky za tipy.
Standa