anonym posted by:
Čtu, že se zeptala žena, tak jako žena reaguji. Koupila jsem si loni Civic 2,2 diesel, je to absolutně super motor, rychle reaguje, což dodává hodně na bezpečnosti a máte z jízdy skvělý pocit. Například když najíždím na dálnici, dupnu na to a hnedka se zařadím, se slabším autem jsem vždycky měla pocit, že se na mě ostatní auta navalí. Za rok mám najeto 30 tis. km hlavně po německých dálnicích, takže vím o čem mluvím. Mimochodem, ten diesel má naprosto jedinečnou spotřebu: při rychlosti na dálnic...
Musím tady reagovat na paní,která si koupila civica v dieselu,a tvrdí,že benzíňák si vezme více na dálnici než její diesel....1.8 103 kW,je výkonově stejný jako diesel 2,2.A spotřebu má taky 5,5 litru..na 100 km na dálku..A dneska při těch cenách benzínu a nafty,kdy jsou skoro srovnatelné,nemá cenu ani polemizovat.....Já bych diesla nechtěla ani zadarmo,diesly jsou dražší na údržbu,benzín je benzín....a pokud nejsou nájezdy min.30 tis.Km za rok,pak nemá smysl o dieslu vůbec mluvit....Ve městech diesly trpí daleko více nežli benzíny....A rada pro paní,která se nemůže rozhodnout,volte benzínovou verzi 1.8 a budete velmi spokojená,motor je opravdu suprový,mám civica 1.8 4D v sedanu,a to je jiný kafe nežli beruška tj.civic 5D,ten je dosti tvrdý na nerovnostech,odskakuje,u sedanu se toto neděje,o nějakých nerovnostech ani nevíte,tam je trošku jiný komfort,tam je nezávislé zavěšení všech kol....Já jsem měla trošku jiný problém,volit mezi verzí 5D a verzí 4D,nakonec jsem se rozhodla pro 4D a opravdu nelituji....auto vypadá jako malý accord....a jezdí v republice pár kusů,takže jestli se chcete trochu odlišovat zajímejte se o verzi 4D.....