skipii posted by:
Děkuji za reakci :) Naftu jsem chtěl hlavně proto, že mi vyhovuje její zátah od spodu a nebudu zastírat že i ta spotřeba přidává body do plusu.. Pokud se teda budeme bavit o benzinu - které z výše jmenovaných aut bude lepší ? Stále si myslím že bude lepší koupit nějaké z těch menších aut - tedy nejspíš Golf4, nebo Leon1 z novějších let výroby.. mají tedy nějaký použitelný benzín? Popřípadě jaká by u něho byla spotřeba? Na jednu stranu mě láká 1.8 turbo ,ale jeho spotřeba asi zrovna příznivá nebude že ? - Na druhou stranu jsem četl mnoho chvály na motory 1.9 tdi které se do Golfu dávaly taky.. myslíte že by mě takový motor opravdu následně finančně zrujnoval ? Je zase pravda že Golf s benzínem jde sehnat o mnoho levněji....
To je těžká věc. 1.9 TDi pořád platí za lepší mezi naftovými pohony, ale opotřebení 2-hm setrvačníku se mu nevyhýbá, takže pokud si vytáhnete černého Petra, tak si nízkou spotřebu předplatíte. Nicméně rovnou napíšu, že koncern není moje parketa, protože VW a Škoda jsou dražší než srovnatelná konkurence. Španělské klony mohou být řešením. Z té doby bych asi vybíral mezi 1.6 MPi, 2.0 a 1.8T. Ale upřímně řečeno bych lovil někde mezi Mondeem MK.III, Mazdou 6, i klidně nějakým BMW a nebál bych se ani Opela Vectry C, ale pouze s motorem 1.8.
Auto za 100 tisíc už může být loterie na to, aby se dalo predikovat, co bude mít nejnižší provozní náklady. Benzín a povinné položky se ještě spočítat dají (100(00)km/rok * 8tltr/100km*36Kč/l+4000Kč+1500Kč=34300 Kč/rok), ale ostatní věci se budou odvíjet od aktuálního stavu. Proto se nedá nějaké auto přímo doporučit, ale vybíral bych auto v nejlepším stavu (dokumentace OK, fyzický stav OK). Pokud se vyskytne auto po seriózním známém, možná bude nejlepší. Jděte středním proudem, takže si neprohlížejte podezřele levná auta - to má vždycky důvod a auto svoje peníze vždycky z majitele nakonec vytáhne.
Mladší auto nižší třídy automaticky neznamená lepší auto než starší vyšší třída, která je obvykle dimenzována lépe.
Ony samy inzeráty mají velkou vypovídací schopnost, protože pokud některá podstatná informace chybí, obvykle to znamená, že není dobré, aby ji zájemce věděl. Chce to otevřené oči a chladnou hlavu.