Dobrý den Pepee, ozývám se vám na váš poslední vzkaz
mám za sebou první měsíc-cca 1000 nových km v kolech.
Po koupi jsme dali auto našemu servisákovi, takže to zkoukl, naštěstí vše důležité je OK takže vyměnil jen standardní věci, svíčky, olej atd., oprava důlek+drápanec na dveřích - do 10tis. jsme se vešli
Zvykla jsem si víc než rychle.
Spotřebu mám cca 8,2 když se jede dál až do očekávaných 10l na místní taxikaření.
O praktičnosti - no úžasný
kočárek, kamarádi dětí, pes, tašky....a furt mám ještě místo-ubylo mi šíleně stresů a i časových prodlev s tím skládáním věcí do průměrných auto prostor.
Je to naprosto jiný styl jízdy - dynamické - tak o tom se nedá mluvit teda vůbec
než se rozhoupu z křižovatky.... . Před Galaxy jsem jezdila turbem Opel Meriva a když jsem potřebovala zmizet z křižovatky, stačilo si přát. Teď musím víc hlídat a počítat s pro mně velmi pomalými rozjezdy, to samé je při předjíždění - když už se to rozjede, pak to jde (dálnice), ale např. brzdit za traktorem a pak se ho pokusit předjet je na dlouhé lokte. Zkrátka za ten luxus prostoru nemůžu čekat že takový koráb bude žihadlo.
Každopádně mi chybí šestý převodový stupeň, na který jsem si už taky navykla u Merivy.
Osobně bych ocenila i rozjezdového asistenta - v Merivě jsem si na to dost zvykla a tenhle obr brouk (nebo já) by ho potřeboval.
S parkováním nemám problém vůbec žádný ani ve městě, mám ty pípací senzory vpředu i vzadu a podle zrcátek a se senzory parkuju naprosto přesně a v pohodě. Trochu teda prskám při krytých parkovacích domech, protože tam mi přijdou místa pro parkování extra úzká, ale vejdu se vždy, spíš když lezu pro děti do boku, nebo se sami děti řítí ven, bojím se abych neotřískala okolní auta.
Sečteno podtrženo - super koupě, jsem nadšená.