0
back

diskuze k tématu: Jaký motor pro S-Max automat ?

category of topic classification: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
Jirka_78
number of posts14
date of registration14.08.2014
Thursday 14.08.2014 06:24, Jaký motor pro S-Max automat ?
Dobrý den,
rád bych Vás požádal o radu ohledně koupi rodinného vozu S-Max. Po dlouhém zvažování jsem vybral tento vůz s automatickou převodovkou a rokem 2007 a mladší s nájezdem kolem 150tis km, nedokážu se ale rozhodnout pro nějakou motorizaci. Cenu bych chtěl kolem 300 tis. Nejprve jsem se rozhodl pro 2.0 TDCI 103kW, ale počítám s nájezdem ročně cca 10-15tis km a mám obavu že při kratších cestách bude motor trpět a hlavně jsem se dočetl o problémech s DPF. Našel jsem že bez DPF jsou motory 1.8 TDCI, ale ty se zase nedělají s automatem. Nikde jsem nenašel zda se dělali i vozy s 2.0TDCI a automatem bez DPF ? Jak si stojí ve spolehlivosti 2.0TDCI 103 kW oproti verzi s 96kW ?Mám možnost koupit pěkný vůz ale se slabší verzí a spousta lidí mne od toho zrazuje že jsou poruchové ? Zvažoval jsem i verzi 2.3i benzin, ale nejsem si jistý zda se vyplatí vyšší spotřeba oproti vyšším nákladům na údržbu naftaku ? Nebo nemám řešit problémy s DPF a nechat filtr vyřezat ? Projde auto emisema ? Předem děkuji za radu jaký motor zvolit a který si bude rozumět s automatickou převodovkou. Nebo máte jiný typ na spolehlivý prostorný rodinný vůz s automatickou převodovkou?
respond
wimmer_day
number of posts43
date of registration29.01.2009
Thursday 14.08.2014 11:31, .
http://www.auto.cz/ojety-ford-s-max-turbodiesel-2-0-tdci-je-sazka-na-jistotu-82617

Pokud trváte na automatu, tak vám nic jiného než 2.0 TDCi asi nezbyde, protože jinak je nabídka a tedy výběr tristní. Pokud by měl filtr, tak to zase není až takový problém, protože na Fordy nejsou drahé (v porovnání s jinými značkami, jinak je to samozřejmě vysoký výdaj navíc). A nebo česká klasika - kuchat, se včšemi následky co to obnáší, třeba pro vaše okolí.
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 20.08.2014 22:46, RE:
Dobrý den. Pro Váš roční nájezd se sice hodí spíše benzínový motor, ten by ale měl v těžkém S-Maxu citelně vyšší spotřebu v porovnání s dieselem. Nejspolehlivější je zde nejslabší agregát 1.8 TDCi. Využívá systém vstřikování Common-Rail od firmy Continental, které v kombinaci s kvalitním palivem neznamená žádné problémy (mimo těch, jež jednou potkají každý moderní diesel), jeho největší výhoda ale tkví v absenci filtru pevných částic. Větší dvoulitry ho mohly mít na přání, pokud ale trváte na automatické převodovce a dieselu zároveň, jste odkázán především na tento motor, který je také poměrně spolehlivý.
respond
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Thursday 21.08.2014 07:53, RE: .
wimmer_day posted by:
http://www.auto.cz/ojety-ford-s-max-turbodiesel-2-0-tdci-je-sazka-na-jistotu-82617 Pokud trváte na automatu, tak vám nic jiného než 2.0 TDCi asi nezbyde, protože jinak je nabídka a tedy výběr tristní. Pokud by měl filtr, tak to zase není až takový problém, protože na Fordy nejsou drahé (v porovnání s jinými značkami, jinak je to samozřejmě vysoký výdaj navíc). A nebo česká klasika - kuchat, se včšemi následky co to obnáší, třeba pro vaše okolí.

co jsem se dočetl, tak 2,2 TDCI = Aisin, ostatní = powershift - a tam je omezená životnost. Tak nevím.
respond
Ne321
number of posts196
date of registration02.07.2013
Thursday 21.08.2014 08:31, Ford s automatem nebrat
U aktualnich modelu Ford je to tak, ze pokud chce clovek auto s automatem je lepsi poohlednout se po jine znacce. V nabidce jsou jen kombinace nespolehlive motoru a spolehliveho automatu a spolehlivych motoru s nespolehlivymi automaty, takze si clovek moc nevybere.
respond
Jirka_78
number of posts14
Thursday 21.08.2014 16:25, alternativa k S-Maxu
Díky za informace. Máte nějaký návrh na spolehlivé rodinné větší auto (velikost s max, galaxy) tak aby bylo s automatickou převodovkou a dalo se sehnat do 300tis ? Případně máte někdo zkušenost se spojkou Powershift a její životností ?
respond
Ne321
number of posts196
Monday 25.08.2014 08:38, RE: alternativa k S-Maxu
Jirka_78 posted by:
Díky za informace. Máte nějaký návrh na spolehlivé rodinné větší auto (velikost s max, galaxy) tak aby bylo s automatickou převodovkou a dalo se sehnat do 300tis ? Případně máte někdo zkušenost se spojkou Powershift a její životností ?

Do trista tisic mne nic moc nenapada krome obskurnich voleb typy Voyager. Existuji MPV s rozumnymi automaty, ale do triset tisic ztezi. Kdyby byl limit pul milionu, tak to uz by se asi dalo neco vybrat. I kdyz obecne velka MPV s automatickymi prevodovkami jsou nedostatkovym zbozim. V Evrope se prodavaji vetsinou mala MPV a samozrejme v manualu.
S tim Powershiftem je to tezke, protoze se dodava teprve od roku 2010 a vzhledem k "uspechum" Fordu na evropskem trhu nejsou v zadnem velkem poctu. Ta auta maji typicky najeto kolem sto tisic, velky vzorek vice jetych Powershiftu tudiz neni. Nicmene, kdyz si vezmu kolik let trvalo VW vyladit DSG alespon trochu k spolehlivosti a servisovatelnosti, tak bych se Powershiftu docela bal.
respond
Jirka_78
number of posts14
Friday 29.08.2014 17:13, S-Max alternativa
A jaké MPV s automatem doporučujete v ceně do pul milionu ? Pokud možno s benzínovým motorem ? Pokud bych oželel automat, je nějaké spolehlivé rodinné auto o velikosti S-Max, Galaxy ? Většinou jsou to nafťáky a pro můj nájezd cca 10-15tis za rok a většinou krátké cesty mám obavu že filtr DPF se bude zanášet a akorát budou problémy. Má někdo zkušenost co vydrží dvouhmotový setrvačník, turbo atd v kombinaci s automatickou převodovkou? Předpokládám že automat by měl trochu šetřit motor, bojim se ale ostatních nákladů pokud bych šel do nafty.Předem dík za zkušenosti.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Friday 29.08.2014 18:28, RE: S-Max alternativa
Jirka_78 posted by:
A jaké MPV s automatem doporučujete v ceně do pul milionu ? Pokud možno s benzínovým motorem ? Pokud bych oželel automat, je nějaké spolehlivé rodinné auto o velikosti S-Max, Galaxy ? Většinou jsou to nafťáky a pro můj nájezd cca 10-15tis za rok a většinou krátké cesty mám obavu že filtr DPF se bude zanášet a akorát budou problémy. Má někdo zkušenost co vydrží dvouhmotový setrvačník, turbo atd v kombinaci s automatickou převodovkou? Předpokládám že automat by měl trochu šetřit motor, bojim se ale ostatních nákladů pokud bych šel do nafty.Předem dík za zkušenosti.

Podíval bych se po previi v benzínu, v automatu jich je většina. Sice bude asi starší než chcete, ale ten klid a spolehlivost to vyváží. A vypadá stále dobře.

respond
Ne321
number of posts196
Saturday 30.08.2014 22:04, RE: S-Max alternativa
Jirka_78 posted by:

Tak s benzinem mne zadne MPV s automatem nenapada. Jedine rozumne benzinove MPV je Toyota Verso s dvoulitrovym benzinem, ale tam automat neni. Ono obecne u velkych krabic typu MPV jsou dieselove motory vhodnejsi, protoze ten motor je kvuli odporu vzduchu vice zatezovany a ve vetsi zatezi funguje lepe diesel, protoze benzin uz ma pak velkou spotrebu.
Jeste je moznost opustit MPV a jit do tradicnejsiho reseni pro bohatsi rodiny a sice SUV. Tam uz by ta nabidka vozu s automatem byla vetsi. Treba takovy Lexus RX je velmi prijemne auto na jezdeni a pritom velmi servisovatelne. A neni problem automat s benzinem, protoze diesel se tam ani nikdy nedaval.
Pokud ozelite automat tak lze uvazovat nad S-Maxem nebo Galaxy se 120kW PSA dieselem. Ta auta sama o sobe nejsou spatna a ten diesel velmi slusny, jen holt Powershift je prusvih.
Pokud je v aute HDM automat, tak nema dvouhmotovy setrvacnik, protoze ho na nic nepotrebuje, razy od motoru tlumi prokluzem v menici. Turbo vydrzi stejne nezavisle na prevodovce.
respond
Jirka_78
number of posts14
Monday 08.09.2014 12:57, S-max jaký automat ?
Tak jsem ještě hledal o těch automatech a do roku 2010 se dávala 6st. automat. převodovka - AWF21 LHD FWD -což předpokládám že by měl být Aisin ? Od roku 2010 se dává powershift. V různých recenzích někdo vychvaluje aisin, druhý zase powershift. Máte prosím někdo zkušenost s nějakou z těchto převodovek- jakou mají životnost, která má dražší servis a podobně ?Předem děkuji za zkušenosti. Nakonec jsem se rozhodl pro 2.0TDCI, protože benzínový 2.0 Eco Boost s automatem je zatím cenově někde jinde a jiná alternativa u tohoto vozu není. Také prý filtr PDF v kombinaci s automatem není zas tak špatný, protože si řídící jednotka sama zařadí co potřebuje aby proběhla bezproblémová regenerace filtru. S tím by někdo z přítomných neměl zkušenost ?
Předem děkuji za Vaše názory
Jirka
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.