Jirka_78 posted by:
A jaké MPV s automatem doporučujete v ceně do pul milionu ? Pokud možno s benzínovým motorem ? Pokud bych oželel automat, je nějaké spolehlivé rodinné auto o velikosti S-Max, Galaxy ? Většinou jsou to nafťáky a pro můj nájezd cca 10-15tis za rok a většinou krátké cesty mám obavu že filtr DPF se bude zanášet a akorát budou problémy. Má někdo zkušenost co vydrží dvouhmotový setrvačník, turbo atd v kombinaci s automatickou převodovkou? Předpokládám že automat by měl trochu šetřit motor, bojim se ale ostatních nákladů pokud bych šel do nafty.Předem dík za zkušenosti.
Tak s benzinem mne zadne MPV s automatem nenapada. Jedine rozumne benzinove MPV je Toyota Verso s dvoulitrovym benzinem, ale tam automat neni. Ono obecne u velkych krabic typu MPV jsou dieselove motory vhodnejsi, protoze ten motor je kvuli odporu vzduchu vice zatezovany a ve vetsi zatezi funguje lepe diesel, protoze benzin uz ma pak velkou spotrebu.
Jeste je moznost opustit MPV a jit do tradicnejsiho reseni pro bohatsi rodiny a sice SUV. Tam uz by ta nabidka vozu s automatem byla vetsi. Treba takovy Lexus RX je velmi prijemne auto na jezdeni a pritom velmi servisovatelne. A neni problem automat s benzinem, protoze diesel se tam ani nikdy nedaval.
Pokud ozelite automat tak lze uvazovat nad S-Maxem nebo Galaxy se 120kW PSA dieselem. Ta auta sama o sobe nejsou spatna a ten diesel velmi slusny, jen holt Powershift je prusvih.
Pokud je v aute HDM automat, tak nema dvouhmotovy setrvacnik, protoze ho na nic nepotrebuje, razy od motoru tlumi prokluzem v menici. Turbo vydrzi stejne nezavisle na prevodovce.