eTeflon posted by:
Reaguji na příspěvek výše, ano auto může mít a asi i má skutečný stav, ale znám spoustu aut dovezených z "D", které za 1 rok najely 90-100tkm a auto po vyčištění a detailingu vypadalo jako by vyjelo z továrny
Tak stejně známý přivezl před pár lety Passata, který za 3 roky měl necelých 200tkm a vzhledově bych tipl max do 100tkm. Takže "šikovný" bazarník auto v "D" koupí za super peníze smázne 1/2 nájezdu a prodá ho o dost víc, protože v CZ se hlavně hledí na to, kolik má najeto a rok výroby, než na skutečný stav
A taky jsem čekal, že se něco dozvím o autech, které nesnáším (velké krabice na převoz airbagů), a ono nic
A to je o tom, že spousta lidí to neřeší nebo jsou naivní. Když chci koupit 2-3 roky staré auto z D a nemá servisní knížku, tak je něco špatně a když už ji má, tak není problém do německého servisu zavolat nebo poslat email a je jasno. Nedávno jsem sháněl auto pro známého. 2 roky starý, najeto 14 tis, nehavarované. bazarista uvedl, že servisní knihu to nemá, protože pův. majitelce se zdály drahé servisní prohlídky, tak nejezdila do značkového servisu a knihu někam založila. Než jsem tam zajel, podařilo se mi spojit s majitelkou, která uvedla, že najeto mělo více, ale hlavně měla čelní havárku a pojišťovna to dělala na totální škodu. Za 14 dní se auto stejně prodalo.