Sunday 23.02.2014 15:52,
Výběr auta pro montážníka
Prosím o rady s výběrem auta na montáže, doposud jezdím s Fordem Galaxy 2.3i, auto ve všem vyhovuje, ale brzy mne sežere (spotřeba cca 11 l. / 100km).
Tedy hledám něco vhodného s následujícími požadavky:
- co nejvyšší spolehlivost, potřebuji ráno nastartovat a dojet tam, kam zamýšlím, v případě méně podstatné poruchy potřebuji dojet, ne aby kvůli nepodstatné závadě auto odmítlo jet dál
- spotřeba tak do 6l/100km (většinou dálnice 120 - 150km/h a okresky - prostě cesty do všech měst v republice). Pokud budu vědět, že na tom záleží, jsem schopen se na dálnici ještě mírnit s maximální rychlostí.
- cena co nejnižší, abych to, co ušetřím na spotřebě nevrazil do auta. Mělo by to být něco, co nebude atraktivní pro zloděje (tedy Oktávka asi vypadává ze hry)
- dostatek prostoru pro nářadí, složené štafle, krabice s materiálem, stačil by asi jakýkoliv rozumný kombík, kdyby se dovnitř vešel občas i cca 2,5 m dlouhý skládací žebřík (třeba i přes sklopenou sedačku spolujezdce), abych ho nemusel mít na střeše, bylo by to velké plus (do Galaxy se mi v pohodě vejde mezi přední sedačky, trochu blbě se pak řadí, ale jde to.
- spolehlivé auto, nájezd cca 200 000 km v následujících 2-3 letech - pokud bude hodně pravděpodobné, že to vydrží, nevadí mi v okamžiku koupě najeto třeba 300 000km
- "levný" servis, myšleno tak, že se nemohou pravděpodobně vyskytnout poruchy, které budou vyžadovat investice v řádu mnoha desítkek tisíc korun. Opravy typu "výměna čehosi na podvozku, co vydrží dalších 100000km a stojí to i s prací 7000" mi připadá přiměřená, pokud se nevyskytuje 5x do roka ..
- dostatek pohodlí a bezpečí pro řidiče, slušné jízdní vlastnosti, přijatelný vzhled (abych nevypadal u zákazníka jako poslední socka), ale žádnou velkou parádu honit nemusím. Asi preference šestirychlostní převodovky (méně hluku při cestovních rychlostech).
- nezáleží mi na výši povinného ručení, havarijní pojistku nebudu uzavírat (nikdy jsem vlastní vinou neboural, předpokládaná cena vozu nevyžaduje havarijní pojištění)
Zatím mi vychází jako vhodný kandidát třeba Ford Mondeo 2,0TDCi v ceně kolem 50 000,- , trochu se akorát bojím strašáka výměny vstřiků. Napadají vás nějací další vhodní kandidáti?
respond