0
back

diskuze k tématu: volnoběžné otáčky u mondea

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 16.01.2015 00:48, volnoběžné otáčky u mondea
Dobrý den!Vlastním Ford Mondeo mk2 1,8i 1998.Nějaký čas mi cukalo auto při sešlápnutí plynu pak jsem povolil a znova sešlápl a jelo normálně.Řešil jsem to výměnou svíček origo na Fordy.Cukání dá se říct přestalo.Boužel se po nějakém čase začalo cukání vracet.Vyměnil jsem kabely a cukání je pryč.Ale něco je asi špatně,od té doby má motor divný tvrdý zvuk že to cítím do plynového pedálu a při parkování a staní na volnoběžných otáčkách se motor zblázní a začne hrozně lítat v otáčkách a hulit.Z 1000 otáček skoro na 300 že problikne i kontrolka nabíjení a pak zase zpátky nahoru a znova furt dokola.Musím šlápnout na plyn abych to srovnal nebo zhasnu světla a je to normální.Poradíte mi s tím prosím?Nevím si s tím už rady.Děkuji předem za odpověď
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 16.01.2015 10:05, IAC ventil
Mě napadá prvně vyčistit regulační ventil chodu naprázdno (IAC) a škrticí klapku.
Nicméně pokud je špatný i chod se sešlápnutým plynovým pedálem, tak to může být cívka (zapalovací modul). Nevím, jak je to na tomto Mondeu, ale často se dává jedna cívka na 2 válce.
Problém je, že vadná cívka může odpálit nový kabel i svíčku.
Možná bych zkusil nějakého autoelektrikáře než pořád měnit naslepo komponenty.
respond
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Saturday 17.01.2015 21:43, přímovstřikový motor?
nejde náhodou o motor 1.8 96kW Sci? U tohoto motoru odchází řídící jednotka a náprava není nic jednoduchého - zkuste nejnovější dostupnou aktualizaci softwaru a rychle to prodejte...
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Saturday 17.01.2015 23:49, RE: přímovstřikový motor?
HoNZA posted by:
nejde náhodou o motor 1.8 96kW Sci? U tohoto motoru odchází řídící jednotka a náprava není nic jednoduchého - zkuste nejnovější dostupnou aktualizaci softwaru a rychle to prodejte...

Ne, určině ne. SCi je až z roku 2003 nebo 2004, nicméně od dob vstřikování se o volnoběh snad vždycky stará ŘJ, ale tak k tomu potřebuje nějaké akční členy (zmíněný IAC).
respond
michal.kop2FB
number of posts1
date of registration19.01.2015
Monday 19.01.2015 20:51, Volnoběžný ventil
Ahoj, tohle mi dělal špatný volnoběžný ventil. možná pomůže vyčistit (mě to pomohlo vždy tak na mesíc) a nebo ho vyměnit za nový. Nejlepší by ale bylo první si zajet nechat udělat diagnostiku.
respond
number of posts
date of registration
Monday 19.01.2015 21:06, RE:
Dobrý den. Tento problém může mít více příčin. Jako nepravděpodobnější bych viděl chybu ve ventilu, který řídí volnoběžné otáčky. Pravděpodobně již po letech provozu nefunguje správně a nedokáže včas zareagovat na změnu zatížení motoru. Doporučuji Vám navštívit servis a nechat provést diagnostiku motoru.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.