Tady zazní jediná volba - Ford Focus
Toyota Avensis s 1,8i nebo 2,0i a není co řešit. Spolehlivosti vysoce překoná všechny vyjmenované, na rozdíl od Mazdy neshnije před očima (protože mazda 6 za tuto cenu bude velmi nepovedená co do odolnosti vůči korozi modelová řada 2003-2008), Oktávii hned někdo první noc ukradne, Mondeo v benzíénu je asi jako déšť v tomto počasí (=neexistuje).- Takže Avensis by byla moje tajná volba. Pak nemohu nezmínit vysoce spolehlivé a povedené, leč poněkud drařžší Subaru legacy s 2,0i 121kW (lze sehnat od majitelů, ne přes bazar, od fandů značky, auto ve velmi solidním stavu a řádně servisované).
Dále bych koukal po Citroenu C5 s 2,0i motorem, který je velmi odolný, spolehlivý a zejména pohodlný, ale je jich jako šafránu. Pak postarší volvo V70 )ale tam bude hodně vysoký nájezd), Renault Laguna s 2,0i (velmi nedoceněné auto díky zaslepenosti většiny národa) a asi bych našel i další.
Volba, kterou bych vyloučil jako první já osobně, je Mazda 6. Sice agregáty mohou být spolehlivé, ale co mi je to platné, když to bude durch shnilý vrak.