Jiřín posted by:
Koupil jsi dobře. I já kdysi hledal Mondeo, v podobném věku s malým proběhem km. Bohužel jsem neměl známého, který by mi ji dotáhl a to co jsem viděl v čechách, to bylo na infarkt. Pokud to auto má tak málo najeto, tak tu hodnotu skutečně má, už jenom z toho důvodu, že vydrží 3x déle, než ty rachotiny za 50-80 tis. Mimochodem - při oceňování vozidla znalci počítají amortizaci jak za věk vozidla, tak i za kilometrový proběh. Jo a auto jsem zadal do Eurotaxu a cena odpovídala. takže mnoho šťastných kilometrů.
Dneska už nepotřebujete mít "známého". Na netu najdete dostatek informací o tom, jak auto dovézt a co k tomu potřebujete. Ve zkratce: od prodejce originální TP velký i malý, doklad o prodeji vozidla. Jestli budete auto převážet po vlastní ose, potřebujete vyřídit převozku (cca 90 - 150 Eur). To všechno prodejci vědí a umí zařídit. Nezapomeňte s nimi smlouvat, nejméně z poloviny se jedná o Araby a těm je to vlastní. Cca 5 procent slevují automaticky, zbytek podle vyvinutého tlaku ("ale vždyť nefunguje zadní brzdové světlo", "jsou ojeté pneumatiky!", "reznou dveře" atd. atd. - sleva o sta E není problém...
)) V Čechách evidenční kontrolu, emise, STK a přihlásit (vše podle druhu vozu cca 4 tis. Kč). Fakt žádný velký problém. Nejdůležitější je dobře vybrat...