Thursday 02.05.2013 08:46,
Uvareny a nepohladeny motor
Sice vam nepomozem so zhananim motora, poviem vam ale moj pribeh s pokusom opravit klepkajuci motor (vymena hydrostel). Zijeme v zvlastnej dobe, kde kvalita uz podla mna neexistuje. A tak to zacalo v mnou dlhodobo navstevovanom servise. Bol to servis, kde som bol asi prvy krat spokojny so sluzbami (po asi 5 servisoch, co ma predtym okradali). A tak som im zveril vymenu hydrostel. Auto tam bolo 3 dni (co doteraz nechapem) a boli vraj vymenene vsetky hydrostely (motor 2.0i 16V PSA). Lenze, 16 hydrostel->16 kanalikov-> odmontovanie veka->zhodenie rozvodov->vybratie vaciek, ale bolo to aj tak len 350 eur. Uz ked sme ale do toho isli, bolo mi jasne, ze nebude vsetkych 16 hydrostel dobrych. A tak sa aj stalo. V servise mi ale len povedali, ze to uz asi nebude hydrostelami, ale niecim inym. Boli to ale hydrostely na 100% (podla zvuku to mohli byt tak 2-3). Tak som bol v inom servise, kde iba dali dolu kryt, a skontrolovali to. Nasla sa jedna na 100% zla hydrostela. Nebudem to predlzovat... vysledok je ze v troch servisoch som nechal dokopy asi 500eur, a vysledok=> motor si dalej kludne cvaka, vytrhany jeden (mozno 2) sroby na plastovom kryte motora, a masivny priesak oleja cez ten plastovy kryt. A bude to asi este dlho pokracovat... Cize za mna, opravy motora davat robit len profikom. Za tych 500 eur by som ten motor mal vymeneny uz davno. Mozno este ak je len prasknute tesnenie pod hlavou, ale inak by som to asi riesil tiez vymenou.
respond