0
back

diskuze k tématu: MONDEO III krytka xenon

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla
larvoun
number of posts5
date of registration28.02.2014
Wednesday 21.05.2014 06:15, MONDEO III krytka xenon
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda nemáte zkušenost s odpadávajícími krytkami ostřikovačů xenonových světlometů...Dají se nějak natvrdo přilepit ? Pokud ano, tak čím ? Díky za pomoc
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 21.05.2014 14:41, RE: MONDEO III krytka xenon
larvoun posted by:
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda nemáte zkušenost s odpadávajícími krytkami ostřikovačů xenonových světlometů...Dají se nějak natvrdo přilepit ? Pokud ano, tak čím ? Díky za pomoc

ANo bohužel s tímto mám zkušenost. Jak automobil stárne a mnohá hovada parkují na ťukačku, tak se časem ulámou packy a krytka prostě odskočí.
Vzal jsem krytku už s ulámanými zajišťovacími pacičkami a v místě, kde jsou konzolky pro uchycení jsem rozžhaveným hřebíkem udělal malou dírku. Dírkou jsem provlékl drátek, ostřikovač vytáhl z nárazníku (vyjíždí asi tlakem vody a vrací jej pérko, ale to je domněnka) a drátkem (i více drátky) fixoval do polohy, ve které má držet (naštěstí to základní vymezení pero-drážka ještě ulomené není). Zatím (2 roky) je to funkční.
respond
Koloss
number of posts639
date of registration19.09.2008
Thursday 22.05.2014 19:33, RE: MONDEO III krytka xenon
David V posted by:
larvoun posted by:
ANo bohužel s tímto mám zkušenost. Jak automobil stárne a mnohá hovada parkují na ťukačku, tak se časem ulámou packy a krytka prostě odskočí. Vzal jsem krytku už s ulámanými zajišťovacími pacičkami a v místě, kde jsou konzolky pro uchycení jsem rozžhaveným hřebíkem udělal malou dírku. Dírkou jsem provlékl drátek, ostřikovač vytáhl z nárazníku (vyjíždí asi tlakem vody a vrací jej pérko, ale to je domněnka) a drátkem (i více drátky) fixoval do polohy, ve které má držet (naštěstí to základní vymezení pero-drážka ještě ulomené není). Zatím (2 roky) je to funkční.

Ano vyjíždí tlakem vody. A taky jsem už o pár kousků přišel.
respond
Dave91
number of posts13
date of registration23.05.2014
Friday 23.05.2014 11:18, odpadávající krytky
Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem řešil ten samý problém,někdo do mně nacouval a už to bylol. Vyřešili jsme to tak,že jsme koupili novou krytku a ni jsme přidělali kus drátu,který byl o něco málo větší než otvor pod krytkou. Drát jsme vsunuli dovnitř a zatím všechno drží. Museli jsme ale odpojit pojistku ostřikovače světěl (stejně to bylo dle mého zbytečné).
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 23.05.2014 11:47, RE: odpadávající krytky
Dave91 posted by:
Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem řešil ten samý problém,někdo do mně nacouval a už to bylol. Vyřešili jsme to tak,že jsme koupili novou krytku a ni jsme přidělali kus drátu,který byl o něco málo větší než otvor pod krytkou. Drát jsme vsunuli dovnitř a zatím všechno drží. Museli jsme ale odpojit pojistku ostřikovače světěl (stejně to bylo dle mého zbytečné).

No jo, ale já popisoval opravu, kde ostřikovač zůstává funkční a ne jen pro parádu.
respond
Dave91
number of posts13
date of registration23.05.2014
Friday 23.05.2014 13:20, krytka
To Vám nikdo nebere. Pro mě to bylo zbytečné a navíc mám ulomený i ten vstřikovač,co je v nárazníku,takže to nebylo ani zaco chytit,proto tohle řešení
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.