0
back

diskuze k tématu: Mondeo III 2004-2007 nebo MAZDA 6 2004-2007

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla
larvoun
number of posts5
date of registration28.02.2014
Friday 07.03.2014 09:53, Mondeo III 2004-2007 nebo MAZDA 6 2004-2007
Dobrý den. Aktuálně mě trápí otázka zda si pořídit Mondeo III 1.8 (ne SCi) nebo 2.0 a oproti tomu stojí Mazda 6 1.8 nebo 2.0. Obě auta se mi moc líbí a jsem prakticky rozhodnut si jedno z nich pořídit. U obou aut je nabídka ojetin poměrně chabá, ale počkám si. Moc nevím jak jsou na tom auto v porovnání ve spolehlivosti, poruchovosti a provozních nákladů - poradíte ? Co se týče jízdních vlastností, tak předpokládám, že živější bude určitě Mazda, Mondeo ovšem nabízí více prostoru a také bezpečnosti. Podvozkově počítám, že si budou auta podobná. Co mě nejvíce trápí u Mazdy je: Nebezpečí koroze a údajně vysoká cena náhradních dílů...prosím o názory k čemu byste se přiklonili a proč. Vůz bude využíván pro rodinné účely, couračka do práce 11km, couračka za rodičema 20km apod. Občas delší trasa cca 2xročně. Celkový nájezd za rok se pohybuje mezi 10-13TKM. Benzín je jedinou volbou...Mondeo karoserie Sedan/liftback, u Mazdy mě to je jedno. Děkuji za názory
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 07.03.2014 11:48, RE: Mondeo III 2004-2007 nebo MAZDA 6 2004-2007
larvoun posted by:
Dobrý den. Aktuálně mě trápí otázka zda si pořídit Mondeo III 1.8 (ne SCi) nebo 2.0 a oproti tomu stojí Mazda 6 1.8 nebo 2.0. Obě auta se mi moc líbí a jsem prakticky rozhodnut si jedno z nich pořídit. U obou aut je nabídka ojetin poměrně chabá, ale počkám si. Moc nevím jak jsou na tom auto v porovnání ve spolehlivosti, poruchovosti a provozních nákladů - poradíte ? Co se týče jízdních vlastností, tak předpokládám, že živější bude určitě Mazda, Mondeo ovšem nabízí více prostoru a také bezpečnosti. Podvozkově počítám, že si budou auta podobná. Co mě nejvíce trápí u Mazdy je: Nebezpečí koroze a údajně vysoká cena náhradních dílů...prosím o názory k čemu byste se přiklonili a proč. Vůz bude využíván pro rodinné účely, couračka do práce 11km, couračka za rodičema 20km apod. Občas delší trasa cca 2xročně. Celkový nájezd za rok se pohybuje mezi 10-13TKM. Benzín je jedinou volbou...Mondeo karoserie Sedan/liftback, u Mazdy mě to je jedno. Děkuji za názory

Já myslím, že je to úplně jedno. Projeďte se v obou, abyste pocítil rozdíly a pokud žádné podstatné neshledáte, vyberte is podle aktuálně nejlepší nabídky.
Každé auto má své specifické bolístky, které jsou na srovnatelné úrovni, a to jak mírou "otravování" tak i náklady na jejich řešení.
Článků je zde dost na oba zástupce, takže stačí pohledat a dostanete odpovědi.
respond
Koloss
number of posts639
date of registration19.09.2008
Friday 07.03.2014 13:58, RE: Mondeo III 2004-2007 nebo MAZDA 6 2004-2007
S Davidem souhlasím, pro popsané účely vyhoví obě auta. Mazda je o něco menší zvenku i uvnitř, takže bych to zohlednil, pokud jste vyšší případně objemnější. Druhý výraznější rozdíl je v designu interiéru, kde Mondeo je takové více strohé, německé, kdežto Mazda je prostě japonská a ne každému se to musí líbit. A protože řidič tráví většinu času uvnitř, tak bych se přiklonil k tomu, co mi více sedne.
respond
zeneva
number of posts75
date of registration24.08.2009
Tuesday 11.03.2014 14:15, Mazda 6 2,0 benzin
Mazdy budou o neco drazsi, ale verim, ze spolehlivejsi. Koroze... u Mazdy zadni lemy, u Monedea vsechny dvere (FORD=furt opravuju rezave dvere). Dily u Mazdy asi o neco drazsi, otazkou je, jak casto je budete potrebovat.
U Mazdy rozhodne 2,0 benzin - nejpovedenejsi motor, 1,8 je na auto slaba, s 2,0 jezdim dlouhodobe za 7,6 l/100 km. Vyhnout se 2,3.
Kazdopadne zachovalych kousku je pomerne malo - Mondea jsou vetsinou v nafte, Mazdy si lidi hodne drzi a ani se jich neprodalo tolik jako Mondei.
Taky jsem chvili koukal po Mondeu, ale zkusenost s 323F me presvedcila dat vic penez za Mazdu a mit z ni vetsi radost nez z tuctoveho Mondea.
Drzim palce!
respond
Koloss
number of posts639
date of registration19.09.2008
Tuesday 18.03.2014 13:22, RE: Mazda 6 2,0 benzin
zeneva posted by:
Mazdy budou o neco drazsi, ale verim, ze spolehlivejsi. Koroze... u Mazdy zadni lemy, u Monedea vsechny dvere (FORD=furt opravuju rezave dvere). Dily u Mazdy asi o neco drazsi, otazkou je, jak casto je budete potrebovat. U Mazdy rozhodne 2,0 benzin - nejpovedenejsi motor, 1,8 je na auto slaba, s 2,0 jezdim dlouhodobe za 7,6 l/100 km. Vyhnout se 2,3. Kazdopadne zachovalych kousku je pomerne malo - Mondea jsou vetsinou v nafte, Mazdy si lidi hodne drzi a ani se jich neprodalo tolik jako Mondei. Taky jsem chvili koukal po Mondeu, ale zkusenost s 323F me presvedcila dat vic penez za Mazdu a mit z ni vetsi radost nez z tuctoveho Mondea. Drzim palce!

Tak nevím - Mondeo od roku 2004 už má problém s korozí spodní hrany dveří pořešený a nepředstavuje to problém. To ta koroze u Mazdy bude horší. Sehnat tohle Mondeo s benzínem se dá, ale je jich málo. A ano, Mondeí je víc, ale za tuctové auto bych ho neoznačil. Opravdu bych mezi těmito auty řešil to, jestli mi vyhovuje větší nebo menší prostor a v interiéru Japonec nebo Evropa.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.