0
back

diskuze k tématu: levné, spolehlivé, větší, auto

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 10.05.2014 16:28, levné, spolehlivé, větší, auto
Dobrý den,
chtěl bych si koupit nějaké spolehlivé auto v cenové relaci do cca 60 tisíc kč + samozřejmě finanční rezerva, které bude mít aspoň trošku nějakou výkonovou rezervu, i když nepožaduji nic extra silného.
Padl mi do oka Ford Mondeo mk3 2,5 V6, přijde mi že má celkem slušný poměr cena/výbava/užitná hodnota/spolehlivost. Doporučíte mi tohle auto, nebo jiný motor? (2.0 duratec je velmi ojedinělý a přece jen bych dal radši přednost 2.5 V6...). Budu rád když mi doporučíte i jiné alternativy např. VW passat 1.8T, 2.8V6 (superb, volvo s60 nebo mazda6 už jsou trošku dražší...).

Nebude to nijak výrazně náročné na provoz?

Najedu max. 10 000 km ročně, proto raději benzín, malá spotřeba dieselů je sice pěkná, ale mají většinou víc najeto a servis taky bude dražší...
Chci si jízdu i trošičku užít, proto mi prosím neraďte fabii 1.9 sdi nebo 1.2 htp.

Díky za rady.
respond
number of posts
date of registration
Thursday 29.05.2014 21:41, re:
Dobrý den. Ford Mondeo s dvouapůllitrovým šestiválcem je prakticky sázka na jistotu. Motor je velmi spolehlivý a při správné údržbě a zacházení opravdu dlouhověký, stejně jako zbytek vozu. Spotřeba se bude pohybovat kolem 9 litrů Naturalu na 100 km. Tyto verze se často prodávají levněji, jelikož kupující se jim kvůli obavě z vysoké spotřeby vyhýbají, což může být pro Vás výhoda. Ford má také jedny z nejnižších cen náhradních dílů a servisních prací.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 30.05.2014 11:25, RE: re:
Karel - TipCars.com posted by:
Dobrý den. Ford Mondeo s dvouapůllitrovým šestiválcem je prakticky sázka na jistotu. Motor je velmi spolehlivý a při správné údržbě a zacházení opravdu dlouhověký, stejně jako zbytek vozu. Spotřeba se bude pohybovat kolem 9 litrů Naturalu na 100 km. Tyto verze se často prodávají levněji, jelikož kupující se jim kvůli obavě z vysoké spotřeby vyhýbají, což může být pro Vás výhoda. Ford má také jedny z nejnižších cen náhradních dílů a servisních prací.

Jo, ale nejsou na prodej, jej jich jak šafránu a za 60 bude zralý na ránu do týla. To se tady nedávno rozebíralo. Ještě tak vymazlená předchozí verze, která bez koroze může být dobrým "kaufem", ale slušnou Mk.III s Duratecem VE prostě neseženete.
Se spotřebou 9 ltr/100 km se dá souhlasit i při svižné (neplést s dynamickou) jízdě s převažujícím podílem mimo město. Ceny prací a ND pro vozy starší 5 let jsou na autorizovaný servis opravdu docela přijatelné, ale pouze v případě, že jde o běžný spotřební materiál a definovanými Nh (brzdy, tlumiče, atp.) jinak to tak růžové není.
To třeba takový Superb s 2.8 V6 nabídne více kusů, ale tam to, tipuji, bude s cenami podobné a navíc půjde jen o sedan, zatímco Mondeo má 3 typy karoserie.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.