auticky posted by:
Jebal posted by:
Chtel bych koupit Mondeo s motorem 2.0tddi udajně je to spolehlivější proti tdci.Mate zkušenosti stímhle motorem?
Mám, před nějakým časem právě takové auto jsme dovezli s mým bratrem. Je to přesně tak, verze před faceliftem mívají orezlé hrany dveří. Bratr naprosto cíleně hledal právě tenhle motor. Motor TDDI je prostě jednodušší než TDCI, rotační čerpadlo, jednoduché opravitelné vstřiky, mechanicky odolný. Mělo najeto něco pod 200000km, serviska, nákup v Německu na místě ca 1.300 EUR. Řešily se ještě nějaké zpuchřelé hadičky, maličkosti, jinak na autě vše fungovalo. Největší problém se ukázaly vůle na zadní nápravě. Ale to tak musí člověk brát, auto za cenu slušného horského kola -))
Jak je všechno relativní. Mám v živé paměti články o tom, jak zastaralý motor TDDI je značně nespolehlivý a málo výkonný (tohle asi platí) a všichni doporučovali TDCi. No a nakonec bylo všechno úplně jinak.
V tom TDDičku jsem kdysi jel a vzpomínám si, jak mě tehdy překvapilo, že je v tom autě celkem ticho. Nevím, zda to měl majitel nějak důkladněji odhlučněno, ale přišlo mi to uvnitř ne že snesitelné, ale celkem přijatelné, ale nesmělo se otevřít okno , dveře nebo nedejbože vystoupit, když běžel. Venku to byl saigon.