nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,Koukám po autě od r.v.2009 a po pročtení několika recenzí mi vychází Ford Mondeo jako správná volba pro dobrý poměr cena/výkon/spolehlivost/zábava. Určitě chci benzín (jezdím často krátké úseky) a u Forda by to asi znamenalo 2.0 107kw (původně jsem měl zálusk na 2.5T, ale po přečtení recenzí o potenciální smrti jsem ho raději zamítl). Tady by mě zajímalo, jestli by spolehlivost nějak výrazně ovlivnil třeba chiptuning (po úpravě 117kW 212Nm). Jako alternativa k Mondeu se mi líbí Mazda 6 2,5 125kW. Je tato Mazda podobně spolehlivá jako Ford? Jinak, jak je na tom Mondeo, pokud se postavi na 18\" kola? O Mazdě jsem slyšel, že už je to pak pořádně tvrdé. Děkuji,Zdeněk
Jak začít? Tak předně Chip tuning u atmo motoru nedporučím, a když tak jedině s nezávislým měřením před a po úpravě. Osobně mi 10% u atmo motoru přijde jako zbožné přání, nežli realita. To měření tam má spíše být na to, až to budete reklamovat, tak abyste se měl čím ohánět.
Jinak dotaz na Mazdu a Mondeo zde nejsou vzácné, stačí pohledat. A pokud chcete pohodlíčko, tak auta nestavějte na nízkoprofilová kola, to bude tvrdý skoro všechno nebo pak musíte co nejvíce snížit neodpružené hmoty, tedy kované disky nebo dokonce plecháče. Lité jsou dost těžké.
Svezte se a uvidíte. Mazda bude určitěji ochotněji reagovat na plynový pedál. A spolehlivost obou aut je hodnocena podobně. Každé trápí nějaké specifické drobnosti.