0
back

diskuze k tématu: Ford Mondeo - automatické převodovky

category of topic classification: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 19.08.2015 13:35, Ford Mondeo - automatické převodovky
Dobrý den,
omlouvám se za svůj dotaz, protože chápu, že jich musíte obdržet stovky.
Tipcars pravidelně pročítám vždy, když se chci dozvědět něco o konkrétním modelu.
Vybírám nyní druhé auto do rodiny, a protože mám skvělou zkušenost s Fordy Mondeo (vlastnil jsem již 4 s dieslem a 1 s 2.5 V6), tak jsem rozhodnut znovu pro Mondeo.
Nyní ve verzi 2.0 benzín (107 kW). V nabídce občas narazím na automatickou převodovku - a právě té se týká můj dotaz. Nikde jsem se totiž nedočetl, jak je to se spolehlivostí montovaných automatů?
Dle fotek navíc mají (ve stejném Mondeu) mnohdy dvě \"pádla\" - jedno klasické ve tvaru \"T\" (to mi připomíná automat, jež byl dáván do Mondeí první generace) nebo modernější \"pádlo\" s možností sekvence, v novějším ročníku s tlačítky na volantu.
Můžete napsat pár slov, jestli se jedná o rozdílné automaty a jak je na tom který se spolehlivostí?
Děkuji mnohokrát a přeji hezký den.
Martin
respond
ivan2
number of posts118
date of registration11.11.2010
Wednesday 19.08.2015 16:43, mondeo AT
Měl jsem mondeo s 2.5 v automatu a porouchal se mi volič. Zřejmě dosloužil solenoid, který ovládá pojistku Parkingu. V praxi potom nejde z Parkingu vyřadit. Pro tento případ je tam možnost mechanického odblokování tužkou, nebo podobnýpm předmětem. To jsem tehdy nevěděl a užil jsem si perných 30 minut na hranicích, kdy mě neporadili ani servisáci z forda po telefonu. Horší je, že nová kulisa se mění jen celá a stojí kolem 7000kč. Alternativa je vrakáč, ale aut je málo. Znám ještě kamaráda se stejným AT, taky mu odešla kulisa, měl ale jinou závadu. Skříň automatu jako taková bych řekl že bude asi celkem spolehlivá, neslyšel jsem že by někomu klekla.
respond
gepardo
number of posts129
date of registration19.10.2014
Wednesday 19.08.2015 20:15, mondeo AT
Téčko bylo u benzínů u 2 a 3 generaci, 4 rychlosti. Pádlo bylo u nafty 3. generace, 5 rychlostí. A také u benzínu 2,5 V6. Automaty celkem spolehlivé, za předpokladu, pravidelné výměny oleje po 40.000 km.
respond
number of posts
date of registration
Thursday 20.08.2015 22:40, re:
Dobrý den. Automatické převodovky s hydrodynamickým měničem jsou poměrně spolehlivé, při správném zacházení a údržbě vydrží hodně. Důležité je dbát na pravidelnou výměnu olejové náplně a filtru zhruba po každých 60 tis. km.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.