Wednesday 22.02.2012 19:55,
automat
Pěkná recenze, i když krátká, ale to mě ani nevadí. Mám také tu čest s tímhle motorem a automatem, jen o generaci novější mondeo a v kombi. Trochu mě překvapilo, jak pán píše výměna oleje v převodovce po 30tis. km. Já měnil olej nedávno a jelikož je ho tam tuším 7 litrů (na výměnu padlo 12l), nic moc levného při ceně 450kč/l. Pak ještě práce.. I když prý dost záleží kde auto jezdí, neboli jak často převodovka musí řadit, zátěž atd. Inu, další výměnu počítám tak nejdřív za 90tis. Ještě k motoru, jestli mohu zhodnotit po teprve 3tis. km jetých teď v zimě, tak zvukový projev opravdu zajímavý, spotřeba kolem 9,5 - takže celkem odpovídající, nejmíň jsem jel 50km v mínus 10°C za 8,2 v koloně za kamionem, (prvních 15km tam bylo ještě přes 12l na sto). Další plus je rychlý náběh topení. Co mě zatím trochu zklamalo (zdůrazňuju trochu), je chuť auta jet či zrychlovat nad 120km/h. Údaj o maximálce 220 mi přijde docela z říše snů, jakoby tam těch 170 koníků bylo někde schovaných. Taky převodovka řadí občas zmateně, hlavně při pojíždění po městě, mimo město je ok, i podřazení při přidání plynu. Taky mi trochu vadí podřazovaní při sjíždění z kopce, brzdný účinek malý a jen to otravuje. Navíc na kluzku je to trochu adrenalin, když převodovka udělá "překvápko". Spíš mi to ale vadí kvůli tomu, že kopec skončí a mám nepotřebně vysoké otáčky ještě několik sekund. Jinak abych zakončil něčím pozitivním, na delší cesty je to fakt pohodové svezení.
respond