0
back

diskuze k tématu: Ford Mondeo 2.0 Duratec nebo BMW E46 318

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 03.02.2015 18:49, Ford Mondeo 2.0 Duratec nebo BMW E46 318
Dobrý den,
Už asi týden řeším tuto otázku. Je na čase vyměnit můj stávající vůz (Citroen Xsara Coupe 1.4i), ne, že by dosluhoval, ale potřebuji něco reprezentativnějšího a hlavně silnějšího. Oba dva vozy se mi velice líbí, jenže opravdu nevím, pro který se rozhodnout. Jezdím denně 20 km do práce, proto si myslím, že nějaké V6 budou asi zbytečné na to \"městské\" ježdění. Byl bych rád za Vaši odpověď, děkuji.
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 03.02.2015 18:58, E46, Mondeo
Ještě doplním, že by se mělo jednat o FL verze, čili Mondeo od 2003 (tuším) a BMW od 2000.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Tuesday 03.02.2015 20:15, mondeo
Nějak nechápu co je na sterém fordu a BMW reprezentativnějšího než na starém citroenu. Pořád je to staré auto co už nikoho neomráčí. BMW e46 navíc pomalu dostává nálepku auta na jehož řidiče je třeba dát si pozor - dosáhne na něho už i leckterý pologramotný tuningář.
Mondeo dává smysl pokud chce člověk pohodlné prostorné auto za málo peněz, BMW zase pokud chce zábavu. Tu ale 318 rozhodně nenabídne, navíc drtivá většina bude v základní výbavě, takže pokud nechcete silný motor kupte si mondeo. Bude i levnější na provoz.
respond
mPuma
number of posts47
date of registration05.12.2014
Tuesday 03.02.2015 20:32, Mondeo
Myslím, že pokud bude Mondeo v top stavu, tak se jedná pořád o auto, které dokáže tak nějak reprezentovat. Totéž platí i o E46 po faceliftu. Tyto auta mají celkem nadčasový vzhled Sám totiž vážně přemýšlím o koupi benzínového Mondea kombi 2.5 V6 2004 k a novější. Dnes jsem kvůli tomu objel pár bazarů a někteří bazaristi nedokážou pochopit, proč by si někdo dobrovolně kupoval benzínové auto Navíc jsem se od jednoho dozvěděl, že naftové motory jsou stejně spolehlivé jako benzínové
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Tuesday 03.02.2015 20:54, RE: Mondeo
mPuma posted by:
Myslím, že pokud bude Mondeo v top stavu, tak se jedná pořád o auto, které dokáže tak nějak reprezentovat. Totéž platí i o E46 po faceliftu. Tyto auta mají celkem nadčasový vzhled Sám totiž vážně přemýšlím o koupi benzínového Mondea kombi 2.5 V6 2004 k a novější. Dnes jsem kvůli tomu objel pár bazarů a někteří bazaristi nedokážou pochopit, proč by si někdo dobrovolně kupoval benzínové auto Navíc jsem se od jednoho dozvěděl, že naftové motory jsou stejně spolehlivé jako benzínové

U auta co už se nějakou dobu nevyrábí (obě jsou už dva modely zpět) je reprezentativní funkce hodně oslabená, ne-li nulová. Jistě jsou vyjímky, ale ty jsou v jiné třídě než tyhle dvě auta.
Mondeo je velmi pohodlné auto a ve správné barvě pořád hezké, ale i tak už je věk dost znát. U BMW je to ještě výraznější. Pro nákup obou je jistě spousta důvodů, reprezentace je ale podle mně ten poslední :)

respond
mPuma
number of posts47
Tuesday 03.02.2015 21:10, RE:Mondeo
Tak samozřejmě takhle staré Mondeo popř. BMW nezvolí k reprezentaci vrcholový manažer firmy atd.
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 04.02.2015 22:37, RE:
Dobrý den. Jak Ford Mondeo, tak BMW řady 3 bude dobrou volbou. Pokud chcete něco reprezentativnějšího, pak je pro Vás nejspíše lepší volbou prémiové BMW, mondeo bude oproti tomu mít nižší provozní i servisní náklady a s motorem 2.0 Duratec je velmi spolehlivé.
respond
mPuma
number of posts47
Wednesday 04.02.2015 22:56, Výřivé klapky
U 2.0 Duratecu bych dal jen pozor na výřivé klapky. Když se utrhnou, dokážou napáchat pěknou neplechu.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Thursday 05.02.2015 13:03, RE: mondeo
PetrT posted by:
Nějak nechápu co je na sterém fordu a BMW reprezentativnějšího než na starém citroenu. Pořád je to staré auto co už nikoho neomráčí. BMW e46 navíc pomalu dostává nálepku auta na jehož řidiče je třeba dát si pozor - dosáhne na něho už i leckterý pologramotný tuningář. Mondeo dává smysl pokud chce člověk pohodlné prostorné auto za málo peněz, BMW zase pokud chce zábavu. Tu ale 318 rozhodně nenabídne, navíc drtivá většina bude v základní výbavě, takže pokud nechcete silný motor kupte si mondeo. Bude i levnější na provoz.

Větší parádu udělá BMW (za předpokladu, že je v dobrém stavu). U BMW je třeba počítat s dražšími specifickými díly než na Forda. BMW má ale lepší protikorozní ochranu a jízdně je taky někde jinde. 318i mám, ale verzi po faceliftu (2003+) takže už s 2,0 R4 105 kW. Před faceliftem tam byla obyč 1,9, která je sice spolehlivá, ale stačí jen na klidnější a plynulou jízdu. Pozdější dvoulitr už je jiné kafe a díky proměnnému časování ventilů táhne od středních otáček až k omezovači jako prokopnutý. Rozhodně (i spotřebou) lepší volba než základní šestiválec - vyzkoušel jsem. A stačí i na zábavu, pokud nejde jen o to vyhrávat závody mezi semafory.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.