Zdeněk posted by:
Automat by se mi taky líbil, ale nějak se toho bojím. Případné opravy jsou dosz nákladné. Taky se pak vozidlo s aut. špatně prodává. Nezadbatelná je i spotřeba. Nebo máte někdo opačný názor ?
Měl jsem Mondeo r.v.1996 model 97, 1,8. Koupeno jako ojeté také od firmy v roce 1999 a již mělo najeto skutečných 133000km, pro jistotu opakuji za 2,5 roku 133000km. Proto se musím jen pousmát tomu Vašemu autu od firmy a těm km. Nicméně když jsem ho prodával mělo 312000km a nic moc na něm nezlobilo. Olej jsem vůbec nemusel nedolévat na 15000km, měnilo se jen provozní věci jako brzdy, zavěsění, rozvodový řemen, cívka , nakláněcí motor feflektoru atd. přesně už všechno nevím.
Celou dobu bylo auto servisováno ve značkových servisech k plné spokojenosti. Spotřebu jsem měl dlouhodobě 7,6 l/100km, měřil jsem ji asi prvních 50000km podle plné nádrže ale výpočet za celých 50000km.
Klimatizaci jsem v létě běžně používal.
Jen pro ilustraci, při prodeji do bazaru jsem předal 2 servisní knížky a vůz se stavem tachometru 312000km. Zanedlouho jsem své auto viděl na internetu s krásnými 130000km.