0
back

diskuze k tématu: Doporučíte mi Ford Mondeo III ?

category of topic classification: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 13.07.2015 22:47, Doporučíte mi Ford Mondeo III ?
Dobrý den, mým dlouhodobým skromným snem je Ford Mondeo III.
Mám rozpočet jen okolo 30 000-50 000 plus něco navíc na případné opravy typu rozvody,filtry, oleje.
Chtěl bych zvolit Benzínový motor, jelikož můj nájezd je velmi nízký okolo 50 km měsíčně.
Doporučíte mi Ford Mondeo ?
Nebudu dávat za opravy majlant atp. ?
respond
kubular
number of posts15
date of registration05.08.2014
Tuesday 14.07.2015 13:35, spíš bych volil jinou alternativu
Za 30 až 50 tis.to nebude žádná hitparáda.Tohle auto bylo kupovano za relativně dost peněz a muselo se majiteli zaplatit.První majitel něco najezdil,druhý,pak další ,další.A jak to auto starne min a min peněz se dáva do údržby a to se to odrazi v celkovém stavu,kdy někdy i těch 30 tis.je moc.
Jednoduše,bral bych menší vozy,ale novější.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Tuesday 14.07.2015 15:01, nájezd
No to já bych 50km/měsíc jezdil taxikem nebo si našel nějaké to sdílení aut. V Praze to provozuje firma co má Mercedesy a to je jiné svezení než pravěké mondeo.
respond
tomaskrtek
number of posts982
date of registration18.03.2008
Tuesday 14.07.2015 15:13, RE: Doporučíte mi Ford Mondeo III ?
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, mým dlouhodobým skromným snem je Ford Mondeo III. Mám rozpočet jen okolo 30 000-50 000 plus něco navíc na případné opravy typu rozvody,filtry, oleje. Chtěl bych zvolit Benzínový motor, jelikož můj nájezd je velmi nízký okolo 50 km měsíčně. Doporučíte mi Ford Mondeo ? Nebudu dávat za opravy majlant atp. ?

jestli chcete pořádné auto na občasné poskakování tak aktuálně nějaký plzeňák prodává na bazoši hodně pěkný Nissan Maxima 3.0V6 A33 2001 v manuálu za nějakých 55k. auto které je v naprosté pohodě uservisovatelné i s běžnou výplatou, spolehlivé, blbuvzdorné, nezničitelný motor VQ30 s řetězovým rozvodem. a spotřebu jsem já osobně měl s předchůdcem A32 se shodným motorem necelých devět litrů v průměru za 4 roky... shánět auto v této kategorii a za tyhle peníze tak je to jasná volba. ještě je jedna tm. modrá v áčkách za 53 a taky vypadá k světu.
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 15.07.2015 00:10, RE:
Dobrý den. Ford Mondeo je dobrá volba, má spolehlivé benzínové motory, za Váš rozpočet bude ale těžké najít zachovalý kus v dobrém stavu. Doporučuji proto spíše menší Focus.
respond
Koloss
number of posts639
date of registration19.09.2008
Wednesday 15.07.2015 11:15, Mk 3
Mondeo z takto starých aut není nejhorší volba. Benzínové motory mají rozvod řetězem, který vydrží hodně, takže na tom se dá ušetřit. Bude to nejspíš auto před faceliftem, takže bude problém s korozí spodní hrany dveří, ale není to nijak na závadu, dají se najít auta, která vypadají dobře. Z motorů bych volil 1.8 s výkonem 81 nebo 92 kW, nebrat SCi s výkonem 96 kW, hrozí tam drahé problémy. Stejně tak bych se vyhnul kombíku, tam je složitě přístupná zadní náprava a její servis se tak prodraží. Motory v takto laciných autech už asi budou více brát olej, ale vzhledem k předpokládanému nájezdu to nebude vadit., i do Chorvatska se s tím dá jet. No a vzhledem k ceně se raději vyhnout vyšší výbavě, například problémy s xenonama dokážou zatížit rozpočet.

Jinak není důvod Mondeo nebrat, pro jeho výběr platí to co u jiných aut, dobře ho prověřit před koupí, nějaký důvěryhodný mechanik se u prohlídky hodí. Neměl by na hrbech bouchat podvozek, motor by neměl vydávat podivné zvuky, interiér ve slušném stavu. Jestli Mondeo nebo Focus - raději Mondeo, za stejné peníze to bude novější technika. Focus by byl první generace a Mondeo se začalo dělat později a i přes problémy s dveřma je na tom s korozí lépe.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.