Sunday 12.10.2014 11:31,
Co čekat od Fordu Mondea
Ahoj,
vybírám auto střední třídy a jednou z možností je i ojetina. Chci praktické, spolehlivé a bezpečné auto s nízkou spotřebou mimo město (okresky, dálnice). Chtěl bych auto asi tak na 5-6 let, nájezd čekám mezi 15-20 tisíci km ročně. Před tím jsem měl 1,6 benzín a štvala mě spotřeba přes 10 litrů na dálnici a vysoké otáčky.
V merku mám dvě kombi Mondea, Ford Mondeo 2.0TDCI TITANIUM S, z německé leasingovky, najeto 120 tisíc km, v provozu od roku 2012. Druhé je Ford Mondeo 2.0 TDCi Enterprise, z Česka, první majitel, 97 tisíc, z roku 2011. Obě mají servisní knížky s pravidelnou údržbou. Německý Ford jsem viděl už osobně, na první pohled je v dobrém stavu, brzdové destičky vpředu nové a vzadu v dobrém stavu. Navíc prodejce nabízí pojištění oprav od Defenderu na rok zdarma. Obě auta jsou kolem 430 tisíc a mají bohatou výbavu.
Co si to této nabídce myslíte? Když pomineme otázku podvodu (přetočené tachometry apod), jakou můžu očekávat pravděpodobnou spolehlivost? Nerad bych trávil čas v servisech. Jaké máte zkušenosti s posledním Mondeem? Díky moc
respond