0
back

diskuze k tématu: Auto za 200 tisíc - benzín, sedan

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, dovoz vozidel, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
Stormdealer
number of posts2
date of registration19.09.2014
Tuesday 25.10.2016 14:56, Auto za 200 tisíc - benzín, sedan
Zdravím všechny diskutující. Předem moc děkuji za jakékoliv postřehy. Přejdu rovnou k věci. Cca 4-5 měsícců se zabývám výběrem nového auta pro soukromé účely na dojezd do práce a výlety (dovolenou)

Současné auto: Fiat Stylo 1,9 JDT 73kW hatchback (2004)

Nájezd: 15000 km (60% město/ zbytek dálnice, okresky, výlety)
Motor: vzhledem k nájezdu benzín / manualní převodovka / zážitek z jízdy
Cena: 200tis (220 max strop) + 20tis opravy
Typ: Sedan, kombi se nebráním, ale prvotní vize je sedan

Výběr: Ford mondeo 2.0 107kw 2007+ (potažmo 2,5T ale spíše ten dvoulitr)
BMW 3 E90 325i, motor N52 tzn do roku 2007 (bez přímého vstřiku)

Hraniční výběr: Ford Focus 2.0 107kw 2008+ s vyšší výbavou

Odrazen od: VW Passat, Škoda, Hyundai, Peugeot a Citroen důvody by byly asi na déle, ale doporučení se nebráním.

Požadavky na výbavu. Automatická klima, zbytek dle uvážení. Trávím v autě hodinu denně tak bych rád něco pohodlnějšího, vybavenějšího, co jede a člověk z toho něco taky má.

Komentář k výběru: BWM 3 moje srdcovka, Mondeo po zdravější úvaze, Focus levnější alternativa

Zkoumám možnost dovozu z německa, vzhledem k nedůvěře v český trh a také vzhledem k lepší nabídce vybavených benzínových vozů. Výběr z mobile.de a nebo autoscout24. Administrativa by nebyla problém vzhledem k tomu co jsem se dočetl. Mechanika bych snad uplatil bez něj bych tam nejel. A nebo specializovaná firma, ikdyž u těch se najdou i černí koně.

Chtěl bych se zeptat. Nějaká relevatní alternativa pro výběr? Co říkáte na Německý trh ohledně těchto typů? Uvažovat raději novější auto s menším nájezdem ? Názor na výběr ?
respond
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Tuesday 25.10.2016 15:33, RE: Auto 200 tisíc rada, pohled na věc
Stormdealer posted by:
Zdravím všechny diskutující. Předem moc děkuji za jakékoliv postřehy. Přejdu rovnou k věci. Cca 4-5 měsícců se zabývám výběrem nového auta pro soukromé účely na dojezd do práce a výlety (dovolenou)Současné auto: Fiat Stylo 1,9 JDT 73kW hatchback (2004)Nájezd: 15000 km (60% město/ zbytek dálnice, okresky, výlety)Motor: vzhledem k nájezdu benzín / manualní převodovka / zážitek z jízdy Cena: 200tis (220 max strop) + 20tis opravyTyp: Sedan, kombi se nebráním, ale prvotní vize je sedanVýběr: Ford mondeo 2.0 107kw 2007+ (potažmo 2,5T ale spíše ten dvoulitr) BMW 3 E90 325i, motor N52 tzn do roku 2007 (bez přímého vstřiku)Hraniční výběr: Ford Focus 2.0 107kw 2008+ s vyšší výbavouOdrazen od: VW Passat, Škoda, Hyundai, Peugeot a Citroen důvody by byly asi na déle, ale doporučení se nebráním.Požadavky na výbavu. Automatická klima, zbytek dle uvážení. Trávím v autě hodinu denně tak bych rád něco pohodlnějšího, vybavenějšího, co jede a člověk z toho něco taky má.Komentář k výběru: BWM 3 moje srdcovka, Mondeo po zdravější úvaze, Focus levnější alternativaZkoumám možnost dovozu z německa, vzhledem k nedůvěře v český trh a také vzhledem k lepší nabídce vybavených benzínových vozů. Výběr z mobile.de a nebo autoscout24. Administrativa by nebyla problém vzhledem k tomu co jsem se dočetl. Mechanika bych snad uplatil bez něj bych tam nejel. A nebo specializovaná firma, ikdyž u těch se najdou i černí koně. Chtěl bych se zeptat. Nějaká relevatní alternativa pro výběr? Co říkáte na Německý trh ohledně těchto typů? Uvažovat raději novější auto s menším nájezdem ? Názor na výběr ?

Jako alternativy, které určitě stojí za úvahu/průzkum, tak Fiat Croma a Renault Laguna III. Laguna je v tomto rozpočtu cestou k nejnovějšímu autu, přitom navzdory kecům o francouzských autech je spolehlivá (totéž platí o cromě). U BMW se obávám, že rozpočet nestačí na slušný kus. Mondeo je tuctové, ale účel splní, byť focus za stejné peníze bude zachovalejší.
respond
sheogorath
number of posts527
date of registration27.05.2016
Tuesday 25.10.2016 15:49, RE
To bawo bych v tehle relaci asi nedoporucil. Ty starsi, robustni (treba 330i E46) nikdo v dobrym stavu nepusti, E36 uz je skoro youngtimer a novejsi bude za 2 kila v nic moc stavu...

Jo kdyby se seslo dukatu trosku vic, tak uz jsou zajimavejsi kusy ...

www.autoscout24.ch/4339175

Co takhle Honda Accord?
respond
fera2
number of posts5
date of registration29.02.2012
Tuesday 25.10.2016 17:40, Hona Accord
Můžu rozhodně doporučit...v tomhle limitu už se dá najít i zajímavý stav Accordu s 2.4 a to svezení pak bude jedinečné.
respond
Stormdealer
number of posts2
date of registration19.09.2014
Wednesday 26.10.2016 08:13, Díky
Díky za rady. Na tu Hondu co jste mi tu dávali jsem koukal a vypadá to hodně dobře. Na Hondu jsem vůbec nekoukal a nemám s ní zkušenosti, ale dle popisu vypadá na držáky s velice slušnou výbavou a živějšími vlastnostmi než třeba mazda6 nebo mondeo. Super rozšíření obzorů.

Ještě k tomu mému výběru. Jak jste říkali chtělo by to v případě výběru BMW větší finanční základ. O jaké částce se tak bavíme? Já měl právě představu něčeho viz příklad

https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/BMW-325i-Limousine-Temp.-SHZ-ZV-Klima-Memory/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_13_,frn:2006,frx:2011,prx:9000,ful:petrol,mlx:200000,ger:manual_gear,cli:automatic_climatisation,dmg:false,vcg:limousine!smallcar!othercar/pg:vipcar/233316562.html

Samozřejmě nemyslím přímo tento kus, ale něco takovýho. Chápu 3litr třeba v 330i by byl asi určitě ještě o něco lepší, ale tam ta cena už je jasně na 300tisic a vejš.

Trochu se omlouvám mohl jsem sem hodit pár odkazů, aby byla lepší představa.

Představa mondea bylo něco jako:

http://www.autoscout24.cz/offers/ford-mondeo-20-titanium-benzín-šedá-291377630

A představa Focuse:

http://www.autoscout24.cz/offers/ford-focus-20-16v-cng-style-mit-sportpaket-benzín-bílá-291125246

Jinak s nákupem počítám příští rok v druhé polovině. Doufám, že naše milá ČNB uvolní kurz Eura a spadne na těch 25 kč/euro což by mohlo být další peníze navíc. Ale to je zatím jen spekulace.

respond
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Wednesday 26.10.2016 09:29, RE: Díky
Stormdealer posted by:
Díky za rady. Na tu Hondu co jste mi tu dávali jsem koukal a vypadá to hodně dobře. Na Hondu jsem vůbec nekoukal a nemám s ní zkušenosti, ale dle popisu vypadá na držáky s velice slušnou výbavou a živějšími vlastnostmi než třeba mazda6 nebo mondeo. Super rozšíření obzorů.Ještě k tomu mému výběru. Jak jste říkali chtělo by to v případě výběru BMW větší finanční základ. O jaké částce se tak bavíme? Já měl právě představu něčeho viz příklad https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/BMW-325i-Limousine-Temp.-SHZ-ZV-Klima-Memory/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:3500_13_,frn:2006,frx:2011,prx:9000,ful:petrol,mlx:200000,ger:manual_gear,cli:automatic_climatisation,dmg:false,vcg:limousine!smallcar!othercar/pg:vipcar/233316562.html Samozřejmě nemyslím přímo tento kus, ale něco takovýho. Chápu 3litr třeba v 330i by byl asi určitě ještě o něco lepší, ale tam ta cena už je jasně na 300tisic a vejš. Trochu se omlouvám mohl jsem sem hodit pár odkazů, aby byla lepší představa.Představa mondea bylo něco jako:http://www.autoscout24.cz/offers/ford-mondeo-20-titanium-benzín-šedá-291377630A představa Focuse:http://www.autoscout24.cz/offers/ford-focus-20-16v-cng-style-mit-sportpaket-benzín-bílá-291125246Jinak s nákupem počítám příští rok v druhé polovině. Doufám, že naše milá ČNB uvolní kurz Eura a spadne na těch 25 kč/euro což by mohlo být další peníze navíc. Ale to je zatím jen spekulace.

Na nákup 250 a rezervu dalších 50, jinak bych se do BMW nepouštěl. A už vůbec bych nespoléhal na pohyb eura dolů, protože cílování potrvá nejméně ještě první kvartál, ne že po něm už určitě skončí.

A k tomu accordu bych ještě přidal legend, to mohl být ještě zajímavější artikl, když už něco od téhle značky.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.