0
back

diskuze k tématu: Auto pro studenta do 60 000kč

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
rx343
number of posts31
date of registration18.02.2013
Monday 18.02.2013 22:29, Auto pro studenta do 60 000kč
Dobrý den, jsem student a právě si dělám řidičák.A už pomalu zvažuju co si koupit za auto.A jelikož vím že je to na dlouho než najdu to \"pravé\" tak už to začínám řešit teď.Auto chci koupit tak za 2-3 měsice.počítam že ročni najezd bude tak 7-8 000 vzhledem k tomu že jsem student a nebudu mit moc peněz na to abych jezdil několikrát denně tak muže byt najezd i menší třeba 6k.libi se mi zde take super podvozek a akcelerace u 2.0 107kw(9s/0-100)

Zvažuji:ford focus 1,6 16v
ford mondeo 2002+ 1,8 nebo 2,0 benzin
škoda fabie benzin

ta fabie je pro mě asi na poslednim mistě (žadna vybava,žadny vykon) ale hodně lidi mi ji na začátek doporučuje.ještě jsem zvažoval nějaky passat,golf v TDi (co mi doporučuje muj strejda) ale myslim že v mem najezdu se to nevyplatí nebo se mýlím?

Jsem trochu naročnější na vybavu a jizdni komfort a proto by se mi nejvice libilo mondeo.a moje otazka zní: mám se obavat koupi mondea? myslím provoznimi naklady a spolehlivosti?

nebo koupit levnější focus a nechat si penize v zaloze?u focusu se mi libi zatah a akcelerace 8-9s 100kmh fabie ma tak 17s to je rozdil

nebo mám fakt jít do té \"nudné,pomale,okoukane\" fabie?popřipadně doporučte motorizaci.

nebo navrhujte jine auta do 60 000.požadavky: spotřeba max 7litru (mondeo je vyjimka),svižnost auta,dobra vybava,rok 2000+

předem děkuji za odpověď a doufám že ji najdu tady, protože nikde jinde sem se jí nedočetl.
respond
rx343
number of posts31
Monday 18.02.2013 22:35, RE: auto pro studenta do 60 000kč
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, jsem student a právě si dělám řidičák.A už pomalu zvažuju co si koupit za auto.A jelikož vím že je to na dlouho než najdu to \"pravé\" tak už to začínám řešit teď.Auto chci koupit tak za 2-3 měsice.počítam že ročni najezd bude tak 7-8 000 vzhledem k tomu že jsem student a nebudu mit moc peněz na to abych jezdil několikrát denně tak muže byt najezd i menší třeba 6k.libi se mi zde take super podvozek a akcelerace u 2.0 107kw(9s/0-100)Zvažuji:ford focus 1,6 16v ford mondeo 2002+ 1,8 nebo 2,0 benzin škoda fabie benzinta fabie je pro mě asi na poslednim mistě (žadna vybava,žadny vykon) ale hodně lidi mi ji na začátek doporučuje.ještě jsem zvažoval nějaky passat,golf v TDi (co mi doporučuje muj strejda) ale myslim že v mem najezdu se to nevyplatí nebo se mýlím?Jsem trochu naročnější na vybavu a jizdni komfort a proto by se mi nejvice libilo mondeo.a moje otazka zní: mám se obavat koupi mondea? myslím provoznimi naklady a spolehlivosti?nebo koupit levnější focus a nechat si penize v zaloze?u focusu se mi libi zatah a akcelerace 8-9s 100kmh fabie ma tak 17s to je rozdilnebo mám fakt jít do té \"nudné,pomale,okoukane\" fabie?popřipadně doporučte motorizaci.nebo navrhujte jine auta do 60 000.požadavky: spotřeba max 7litru (mondeo je vyjimka),svižnost auta,dobra vybava,rok 2000+předem děkuji za odpověď a doufám že ji najdu tady, protože nikde jinde sem se jí nedočetl.

už jsem se přihlasil toto je muj nick..jinak ještě doplním že fabie i focus by mely byt v hatchbacku a mondeo liftback nebo sedan. a ještě kriteria na jina vuz tím dobra vybava myslim (klimatizace,aspon central(nejlepe dalkovy),aspon elektricka předni okna)
respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Tuesday 19.02.2013 01:21, RE: auto pro studenta do 60 000kč
rx343 posted by:
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, jsem student a právě si dělám řidičák.A už pomalu zvažuju co si koupit za auto.A jelikož vím že je to na dlouho než najdu to \"pravé\" tak už to začínám řešit teď.Auto chci koupit tak za 2-3 měsice.počítam že ročni najezd bude tak 7-8 000 vzhledem k tomu že jsem student a nebudu mit moc peněz na to abych jezdil několikrát denně tak muže byt najezd i menší třeba 6k.libi se mi zde take super podvozek a akcelerace u 2.0 107kw(9s/0-100)Zvažuji:ford focus 1,6 16v ford mondeo 2002+ 1,8 nebo 2,0 benzin škoda fabie benzinta fabie je pro mě asi na poslednim mistě (žadna vybava,žadny vykon) ale hodně lidi mi ji na začátek doporučuje.ještě jsem zvažoval nějaky passat,golf v TDi (co mi doporučuje muj strejda) ale myslim že v mem najezdu se to nevyplatí nebo se mýlím?Jsem trochu naročnější na vybavu a jizdni komfort a proto by se mi nejvice libilo mondeo.a moje otazka zní: mám se obavat koupi mondea? myslím provoznimi naklady a spolehlivosti?nebo koupit levnější focus a nechat si penize v zaloze?u focusu se mi libi zatah a akcelerace 8-9s 100kmh fabie ma tak 17s to je rozdilnebo mám fakt jít do té \"nudné,pomale,okoukane\" fabie?popřipadně doporučte motorizaci.nebo navrhujte jine auta do 60 000.požadavky: spotřeba max 7litru (mondeo je vyjimka),svižnost auta,dobra vybava,rok 2000+předem děkuji za odpověď a doufám že ji najdu tady, protože nikde jinde sem se jí nedočetl.
už jsem se přihlasil toto je muj nick..jinak ještě doplním že fabie i focus by mely byt v hatchbacku a mondeo liftback nebo sedan. a ještě kriteria na jina vuz tím dobra vybava myslim (klimatizace,aspon central(nejlepe dalkovy),aspon elektricka předni okna)

Při tvém nájezdu neřeš spotřebu a jdi do atmosférickeho benzinoveho japonce středni třidy 2.0L. Tak jsem to jako absolvent VŠ řešil taky a koupil Mazdu 626 a musel investovat do auta minimum abych ho udržel pojízdné. Každopádně jezdi opatrně. Nemá cenu auto a sebe rozlomit o strom hned takhle brzo.
respond
Tomáš Kuczera
number of posts5
date of registration24.02.2012
Tuesday 19.02.2013 08:00, auto
chybí ti ve výběru vozů ještě francouzké značky, nepřemýšlej nad jejich nespolehlivostí není to až tak pravda, tobě bych doporučoval třeba 306 téměř v libovolné benzínové motorizaci já měl 1.8 16V ve třídvéřové variantě po faceliftu, a auto to bylo výborné, má dost výkonu slušné brzdy, a je lehké. Povozek je je taky dobrý. Samozřejmě jsou tu i Citroeny (Saxo, Xsara), a potom Renault Megane.

Přeji hezký výběr ;)
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Tuesday 19.02.2013 10:56, RE: auto
Tomáš Kuczera posted by:
chybí ti ve výběru vozů ještě francouzké značky, nepřemýšlej nad jejich nespolehlivostí není to až tak pravda, tobě bych doporučoval třeba 306 téměř v libovolné benzínové motorizaci já měl 1.8 16V ve třídvéřové variantě po faceliftu, a auto to bylo výborné, má dost výkonu slušné brzdy, a je lehké. Povozek je je taky dobrý. Samozřejmě jsou tu i Citroeny (Saxo, Xsara), a potom Renault Megane. Přeji hezký výběr ;)

U tý 1,8 je třeba dát pozor na olej, tahle motorizace ho ráda konzumuje v míře větší, než malé.
respond
Tomáš Kuczera
number of posts5
date of registration24.02.2012
Tuesday 19.02.2013 11:06, RE: auto
Pepe posted by:
Tomáš Kuczera posted by:
chybí ti ve výběru vozů ještě francouzké značky, nepřemýšlej nad jejich nespolehlivostí není to až tak pravda, tobě bych doporučoval třeba 306 téměř v libovolné benzínové motorizaci já měl 1.8 16V ve třídvéřové variantě po faceliftu, a auto to bylo výborné, má dost výkonu slušné brzdy, a je lehké. Povozek je je taky dobrý. Samozřejmě jsou tu i Citroeny (Saxo, Xsara), a potom Renault Megane. Přeji hezký výběr ;)
U tý 1,8 je třeba dát pozor na olej, tahle motorizace ho ráda konzumuje v míře větší, než malé.

i to je možné u mého to vycházelo od výměny po výměnu, ale je pravda že ta moje měla nalítané 90 tis. km když jsem ji kupoval a 120 tis. když jsem ji s těžkým srdcem prodával. O servisu jsem nevěděl, vyměnil jsem brzdy (komplet), a zadní díl výfuku, pak jsem jsem jen měnil olej s filtrem (interval 15 tis.) a dal novou baterku. pozor byla tam původní baterka z výroby. Nový majtel byl srozuměn s tím, že musí udělat rozvody, a co já vím tak mu po pár měsících začala prolínat hadice u přední brzdy. Toť vše. V současnosti si nechávám houpat zadnici v C5 s 2.0 16V (ne HPi) a ten je na olej žrout ale to bude spíše tím že to má nalítáno podle mě více jak 300 tis. km. ale to jsme už tak trošku O.T.
respond
gld
number of posts4
date of registration11.05.2007
Tuesday 19.02.2013 13:01, focus alebo japonci
Má to chalan vykoumané dobre, focus v benzíne je veľmi dobrá voľba. Pri menšom nájazde by som lotériu v podobe dieslového motora neriešil. A tiež by som zabudol na tu spomínaných frantíkov v benzíne...PSA robí výborné diesle ale benzíny...v lepšom prípade slabý priemer
Dobrú službu by mohla spraviť napríklad Toyota Avensis alebo Mazda 626, Honda Accord..
respond
rx343
number of posts31
Tuesday 19.02.2013 15:43, RE: focus alebo japonci
gld posted by:
Má to chalan vykoumané dobre, focus v benzíne je veľmi dobrá voľba. Pri menšom nájazde by som lotériu v podobe dieslového motora neriešil. A tiež by som zabudol na tu spomínaných frantíkov v benzíne...PSA robí výborné diesle ale benzíny...v lepšom prípade slabý priemerDobrú službu by mohla spraviť napríklad Toyota Avensis alebo Mazda 626, Honda Accord..

děkuji za typy určitě se podívám i na japonce ,ale taky bych byl rad kdyby mi nekdo řekl něco k tomu mondeu jestli je se čeho bát.
respond
rx343
number of posts31
Tuesday 19.02.2013 19:22, RE: MONDEO
Negr86 posted by:
BILEJ KAMO,PUJC SI OD STREJDY 45 000KC NAVIC A MAS MOJE MONDEO PO SERVISU-BEZ INVESTIC. http://auto.bazos.cz/inzerat/21911262/FORD-MONDEO-25L-V6-PREDPRODEJNI-SERVIS-ZA-16-000KC.php

bohuzel mam jen 60 000 už to je s přispěvkama od blízkých a stejně auto kupuju až za 2-3 měsice
respond
rx343
number of posts31
Tuesday 19.02.2013 22:33, prošel jsem si internet
prošel jsem internet a na bazos.cz jsem napocital 21 benzinovych mondeí 2001+ do 60 000 a na sbazaru 28 mondei do 60 000s toho už by se neco dalo vybrat nebo myslite že jsou to všechno vraky?a myslite že třeba benzinovy motor mondea ktery ma najeto třeba 250 000 - 300 000 (to bude mit většina i když tam svíti 150 000 to vím) že ten motor nebude posmrti? dá se s nim ještě 2-3 roky pojezdit a pak to prodat aspon za polovic 30k?

kdyby byl v nejakem dobrem stavu tak vezmu i kombika abych si rozšířil možnosti vybavy u menda je i v zakladu super takže to je jedno ale ghia je ghia.

tak co lidi mám si koupit to mondeo nebo se na to vykašlat a koupit třeba fabii?

zase co jsem četl recenze psal někdo , že měl fabii a pak si koupil mondeo a že zažitek z jizdy je nesrovnatelny. že mondeo ma dobry podvozek do zataček, větší pohodlí,větší vykon. jen se chci vyhnout tomu abych si nakonec nekoupil fabii a pak se nekde projel v mondeu a zase prodaval fabku a kupoval třeba to mondeo byla by t oztrata peněz a já jsem naročný tak se ptam jestli to ma smysl.

jinak fabie se mi už pomalu začina libit když se na ni tak na netu divam :) ale k mondeu daleko.

prosím pomozte mi někdo už konečně ,jine vozy už nenavrhujte zajimaji me TYHLE! doufam že se k mémo dotazu vyjadří redakce tipcars. umí poradit co tu tak čtu.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 20.02.2013 12:33, RE: prošel jsem si internet
rx343 posted by:
prošel jsem internet a na bazos.cz jsem napocital 21 benzinovych mondeí 2001+ do 60 000 a na sbazaru 28 mondei do 60 000s toho už by se neco dalo vybrat nebo myslite že jsou to všechno vraky?a myslite že třeba benzinovy motor mondea ktery ma najeto třeba 250 000 - 300 000 (to bude mit většina i když tam svíti 150 000 to vím) že ten motor nebude posmrti? dá se s nim ještě 2-3 roky pojezdit a pak to prodat aspon za polovic 30k?kdyby byl v nejakem dobrem stavu tak vezmu i kombika abych si rozšířil možnosti vybavy u menda je i v zakladu super takže to je jedno ale ghia je ghia.tak co lidi mám si koupit to mondeo nebo se na to vykašlat a koupit třeba fabii?zase co jsem četl recenze psal někdo , že měl fabii a pak si koupil mondeo a že zažitek z jizdy je nesrovnatelny. že mondeo ma dobry podvozek do zataček, větší pohodlí,větší vykon. jen se chci vyhnout tomu abych si nakonec nekoupil fabii a pak se nekde projel v mondeu a zase prodaval fabku a kupoval třeba to mondeo byla by t oztrata peněz a já jsem naročný tak se ptam jestli to ma smysl.jinak fabie se mi už pomalu začina libit když se na ni tak na netu divam :) ale k mondeu daleko.prosím pomozte mi někdo už konečně ,jine vozy už nenavrhujte zajimaji me TYHLE! doufam že se k mémo dotazu vyjadří redakce tipcars. umí poradit co tu tak čtu.

Hele, řeknu to takto, vyber si nějaký pěkný Mondeo v cenovým limitu klidně s vysokým nájezdem. Investuj do měření tlaků, což Ti napoví o kondici motoru. když se budou lišit minimálně (jeden od druhého), tak ho vem. Tvůj kilometrový příspěvek nebude velký, aby s dobrými tlaky těch pár km navíc nevydržel. Navíc se Ti to měření bude hodit při následném prodeji.
Vymontuj klapky ze sání a nebude nic, co by motor nečekaně zastavilo. Občas koukni na olejovou měrku.
respond
rx343
number of posts31
Wednesday 20.02.2013 19:40, RE: prošel jsem si internet
David V posted by:
rx343 posted by:
prošel jsem internet a na bazos.cz jsem napocital 21 benzinovych mondeí 2001+ do 60 000 a na sbazaru 28 mondei do 60 000s toho už by se neco dalo vybrat nebo myslite že jsou to všechno vraky?a myslite že třeba benzinovy motor mondea ktery ma najeto třeba 250 000 - 300 000 (to bude mit většina i když tam svíti 150 000 to vím) že ten motor nebude posmrti? dá se s nim ještě 2-3 roky pojezdit a pak to prodat aspon za polovic 30k?kdyby byl v nejakem dobrem stavu tak vezmu i kombika abych si rozšířil možnosti vybavy u menda je i v zakladu super takže to je jedno ale ghia je ghia.tak co lidi mám si koupit to mondeo nebo se na to vykašlat a koupit třeba fabii?zase co jsem četl recenze psal někdo , že měl fabii a pak si koupil mondeo a že zažitek z jizdy je nesrovnatelny. že mondeo ma dobry podvozek do zataček, větší pohodlí,větší vykon. jen se chci vyhnout tomu abych si nakonec nekoupil fabii a pak se nekde projel v mondeu a zase prodaval fabku a kupoval třeba to mondeo byla by t oztrata peněz a já jsem naročný tak se ptam jestli to ma smysl.jinak fabie se mi už pomalu začina libit když se na ni tak na netu divam :) ale k mondeu daleko.prosím pomozte mi někdo už konečně ,jine vozy už nenavrhujte zajimaji me TYHLE! doufam že se k mémo dotazu vyjadří redakce tipcars. umí poradit co tu tak čtu.
Hele, řeknu to takto, vyber si nějaký pěkný Mondeo v cenovým limitu klidně s vysokým nájezdem. Investuj do měření tlaků, což Ti napoví o kondici motoru. když se budou lišit minimálně (jeden od druhého), tak ho vem. Tvůj kilometrový příspěvek nebude velký, aby s dobrými tlaky těch pár km navíc nevydržel. Navíc se Ti to měření bude hodit při následném prodeji. Vymontuj klapky ze sání a nebude nic, co by motor nečekaně zastavilo. Občas koukni na olejovou měrku.

a jak se změní chovani auto po vyndani klapek v sani? nebude větší spotřeba nebo menší vykon? nebo proč tam vlastně jsou? a bez mechanika to asi nevyndam co?

respond
David V
number of posts2067
Wednesday 20.02.2013 21:14, RE: prošel jsem si internet
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
Hele, řeknu to takto, vyber si nějaký pěkný Mondeo v cenovým limitu klidně s vysokým nájezdem. Investuj do měření tlaků, což Ti napoví o kondici motoru. když se budou lišit minimálně (jeden od druhého), tak ho vem. Tvůj kilometrový příspěvek nebude velký, aby s dobrými tlaky těch pár km navíc nevydržel. Navíc se Ti to měření bude hodit při následném prodeji. Vymontuj klapky ze sání a nebude nic, co by motor nečekaně zastavilo. Občas koukni na olejovou měrku.
a jak se změní chovani auto po vyndani klapek v sani? nebude větší spotřeba nebo menší vykon? nebo proč tam vlastně jsou? a bez mechanika to asi nevyndam co?

Teoreticky by se mělo malinko zhoršit chování v nízkých otáčkách. Na spotřebu to údajně nemá valný dopad. Klapky tam jsou, aby v nízkých otáčkách zajistily turbulentní proudění, a tedy dobré promísení paliva se vzduchem. Myslím, že při troše šikovnosti to zvládneš sám. Na netu se dá najít postup s obrázky, jak se do toho sání dostat.
Klapky vyndávat nemusíš, ale do faceliftu bylo jejich uložení slabým místem a občas prošly motorem. Proto doporučuji tu kontrolu tlaků, abys měl jistotu, že se tohle nestalo.
respond
rx343
number of posts31
Wednesday 20.02.2013 22:46, RE: prošel jsem si internet
David V posted by:
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
Teoreticky by se mělo malinko zhoršit chování v nízkých otáčkách. Na spotřebu to údajně nemá valný dopad. Klapky tam jsou, aby v nízkých otáčkách zajistily turbulentní proudění, a tedy dobré promísení paliva se vzduchem. Myslím, že při troše šikovnosti to zvládneš sám. Na netu se dá najít postup s obrázky, jak se do toho sání dostat. Klapky vyndávat nemusíš, ale do faceliftu bylo jejich uložení slabým místem a občas prošly motorem. Proto doporučuji tu kontrolu tlaků, abys měl jistotu, že se tohle nestalo.

a co je to přesněji ta kontrola tlaku ? nejsem odbornik tak vubec nevim o co jde. a kolik by to stalo a kde mi to udělají?
respond
David V
number of posts2067
Wednesday 20.02.2013 23:34, RE: prošel jsem si internet
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
Teoreticky by se mělo malinko zhoršit chování v nízkých otáčkách. Na spotřebu to údajně nemá valný dopad. Klapky tam jsou, aby v nízkých otáčkách zajistily turbulentní proudění, a tedy dobré promísení paliva se vzduchem. Myslím, že při troše šikovnosti to zvládneš sám. Na netu se dá najít postup s obrázky, jak se do toho sání dostat. Klapky vyndávat nemusíš, ale do faceliftu bylo jejich uložení slabým místem a občas prošly motorem. Proto doporučuji tu kontrolu tlaků, abys měl jistotu, že se tohle nestalo.
a co je to přesněji ta kontrola tlaku ? nejsem odbornik tak vubec nevim o co jde. a kolik by to stalo a kde mi to udělají?

Udělají to prakticky v každém servise. Kontrola kompresních tlaků ukáže kondici spalovacího prostoru, tedy jeho těsnost. Běžné hodnoty neopotřebeného motoru se pohybují nad 10 dle konkrétního kompresního poměru. Čím nižší hodnoty jsou, tím je motor opotřebenější. Rozhodující však je, aby byly hodnoty na všech válcích podobné, tedy s nějakou malou odchylkou. Rozdíl např. více než 2 už znamená, že na válci se sníženou kompresí není v pořádku i něco jiného, než jen ztráta komprese dlouhodobým běžným opotřebením. Na vině může být buď netěsnost v hlavě (nedoléhající ventily, kterým se časem podpálila sedla) nebo netěsnost pístu ve válci (zapečené pístní kroužky nebo rýhy ve stěně válce po vniknutí cizího předmětu). Na přesnější analýzu je třeba motor rozdělat. Ceny se obvykle pohybují kolem 1000 Kč. Jako měřicího otvoru se používá otvor pro svíčku.
Ještě bych se ptal, jaký olej majitel používá, protože tam patří ACEA A1/B1 5W-30 a cokoliv viskóznějšího by mohlo něco maskovat a k autu bych podle toho přistupoval.
Nicméně je potřeba počítat s tím, že takové auto bude mít něco za sebou a umět se nad drobnosti povznést. Třeba stav kotoučů a obložení bych neřešil, stejně tak je potřeba počítat s tím, že to nebude obuté do funglovek (pozor na 17-ky disky, tam se pod 10 za sadu normálnějších gum dostává obtížně).
Můžeš si přečíst moje recenze o Mondeu 2,5 V6 zde na Tipcars. Tam pár info je.
Ještě počítej s tím, že provoz takového auta pro 8 tkm/rok bude stát něco mezi 30-40 tKč ročně.
respond
rx343
number of posts31
Thursday 21.02.2013 20:37, RE: prošel jsem si internet
David V posted by:
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
David V posted by:
rx343 posted by:
Udělají to prakticky v každém servise. Kontrola kompresních tlaků ukáže kondici spalovacího prostoru, tedy jeho těsnost. Běžné hodnoty neopotřebeného motoru se pohybují nad 10 dle konkrétního kompresního poměru. Čím nižší hodnoty jsou, tím je motor opotřebenější. Rozhodující však je, aby byly hodnoty na všech válcích podobné, tedy s nějakou malou odchylkou. Rozdíl např. více než 2 už znamená, že na válci se sníženou kompresí není v pořádku i něco jiného, než jen ztráta komprese dlouhodobým běžným opotřebením. Na vině může být buď netěsnost v hlavě (nedoléhající ventily, kterým se časem podpálila sedla) nebo netěsnost pístu ve válci (zapečené pístní kroužky nebo rýhy ve stěně válce po vniknutí cizího předmětu). Na přesnější analýzu je třeba motor rozdělat. Ceny se obvykle pohybují kolem 1000 Kč. Jako měřicího otvoru se používá otvor pro svíčku.Ještě bych se ptal, jaký olej majitel používá, protože tam patří ACEA A1/B1 5W-30 a cokoliv viskóznějšího by mohlo něco maskovat a k autu bych podle toho přistupoval.Nicméně je potřeba počítat s tím, že takové auto bude mít něco za sebou a umět se nad drobnosti povznést. Třeba stav kotoučů a obložení bych neřešil, stejně tak je potřeba počítat s tím, že to nebude obuté do funglovek (pozor na 17-ky disky, tam se pod 10 za sadu normálnějších gum dostává obtížně).Můžeš si přečíst moje recenze o Mondeu 2,5 V6 zde na Tipcars. Tam pár info je.Ještě počítej s tím, že provoz takového auta pro 8 tkm/rok bude stát něco mezi 30-40 tKč ročně.

děkuji za rady.a co se tyče toho 2.5 v6 ten asi moc pro mě nebude co?
respond
David V
number of posts2067
Thursday 21.02.2013 21:28, RE: prošel jsem si internet
rx343 posted by:
děkuji za rady.a co se tyče toho 2.5 v6 ten asi moc pro mě nebude co?

Pokud se smíříš s o 1-1,5 litru vyšší spotřebou než u 2-litru (tedy ročně 5 tisíc navíc), krok vedle to není Minimálně je můžeš taky obhlížet nebo se v nich svézt..
respond
rx343
number of posts31
Friday 22.02.2013 20:10, jinde mi bylo doporučešno jinak
tak jsem tento přispěvek vložil na ford club a tam mi řekli že se mam na mondeo vykašlat že je na začínajiciho řidiče a studenta moc velke a drahe.pry za 60 000 koupim tak vrak a že mam jit do focuse 1,6 16v 74kw pry nejlepší volba a oproti fabii pry lepši jizdni vlastnosti a vykon je uplně jinde.
respond
rx343
number of posts31
Thursday 28.02.2013 23:18, ..
nejak to tady vymřelo.. nikdo mi neřekne co zvolit?

zajimalo by mě vaše doporučeni když nebudeme brat v uvah vykon a akceleraci fordu ale prostě vybirat podle spolehlivosti,komfortu,dostupnosta ceny dilu,naklady,spotřeba a aby bylo vhodne pro začátečníka.

novejší fabie? nebo straší ale zachovaly focus za tu cenu? nebo větší pohodlnější mondeo?
respond
David V
number of posts2067
Friday 01.03.2013 09:22, RE: ..
rx343 posted by:
nejak to tady vymřelo.. nikdo mi neřekne co zvolit?zajimalo by mě vaše doporučeni když nebudeme brat v uvah vykon a akceleraci fordu ale prostě vybirat podle spolehlivosti,komfortu,dostupnosta ceny dilu,naklady,spotřeba a aby bylo vhodne pro začátečníka.novejší fabie? nebo straší ale zachovaly focus za tu cenu? nebo větší pohodlnější mondeo?

Je pravdou, že 60 tisíc na slušný kousek není moc. Doporučuji se dívat na auta s vyššími nájezdy, kde je nízká cena kvůli nízké atraktivitě, nicméně po testu motoru popisovaném výše, nemusí jít vyloženě o krok stranou. Nemám totiž pocit, že Focus bude výrazně kvalitnější.
Co to znamená začátečník? Neumíš se rozjet, zaparkovat, netrefíš se do úzkého vjezdu? V tom Ti menší auta pomohou jen o trochu. Já už něco najeto mám a přiznám se, že bez parkovacích senzorů se u liftback Mondea prostor za autem odhaduje hodně špatně, ale s park-pilotem je to velmi snadné. Když si koupíš 1.8-ku nebo 2-litr, tak se nemusíš bát přehršle koní, které by sváděly k divočině. Upřímně řečeno ani 2,5-litr není žádná závodnička, pro rychlý manévr je stejně lepší podřadit.
Takže je to hlavně o penězích. S velkým autem se jezdí líp, je pohodlnější a ostatní účastníci jej více respektují (když se na mě někdo lepí, tak mu za obcí ukážu, že nejedu v obci 50, protože by mi to nejelo a většinou je po lepení). Pro své nájezdy spotřebu neřeš, prostě přijedeš k pumpě a natankuješ a když nebudeš mít, tak nebudeš jezdit.
respond
1 2

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.