rx343 posted by:
nejak to tady vymřelo.. nikdo mi neřekne co zvolit?zajimalo by mě vaše doporučeni když nebudeme brat v uvah vykon a akceleraci fordu ale prostě vybirat podle spolehlivosti,komfortu,dostupnosta ceny dilu,naklady,spotřeba a aby bylo vhodne pro začátečníka.novejší fabie? nebo straší ale zachovaly focus za tu cenu? nebo větší pohodlnější mondeo?
Je pravdou, že 60 tisíc na slušný kousek není moc. Doporučuji se dívat na auta s vyššími nájezdy, kde je nízká cena kvůli nízké atraktivitě, nicméně po testu motoru popisovaném výše, nemusí jít vyloženě o krok stranou. Nemám totiž pocit, že Focus bude výrazně kvalitnější.
Co to znamená začátečník? Neumíš se rozjet, zaparkovat, netrefíš se do úzkého vjezdu? V tom Ti menší auta pomohou jen o trochu. Já už něco najeto mám a přiznám se, že bez parkovacích senzorů se u liftback Mondea prostor za autem odhaduje hodně špatně, ale s park-pilotem je to velmi snadné. Když si koupíš 1.8-ku nebo 2-litr, tak se nemusíš bát přehršle koní, které by sváděly k divočině. Upřímně řečeno ani 2,5-litr není žádná závodnička, pro rychlý manévr je stejně lepší podřadit.
Takže je to hlavně o penězích. S velkým autem se jezdí líp, je pohodlnější a ostatní účastníci jej více respektují (když se na mě někdo lepí, tak mu za obcí ukážu, že nejedu v obci 50, protože by mi to nejelo a většinou je po lepení). Pro své nájezdy spotřebu neřeš, prostě přijedeš k pumpě a natankuješ a když nebudeš mít, tak nebudeš jezdit.