0
back

diskuze k tématu: Ford Galaxy ojeté benzin vs diesel

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 22.05.2015 11:51, Ford Galaxy ojeté benzin vs diesel
Dobrý den,
plánujeme koupit rodinné auto Ford Galaxy. Představu mám následující: Stáří maximálně do 5-let, najeto cca do 125000Km. Auto bude sloužit k dopravě dětí do školky vzdálené cca 12km + několikrát do roka rodinný výlet a cesta k moři. Myslím si že maximálně ročně najede 12000Km.
Můj dotaz je jakou variantu motoru preferovat pro toto auto: Benzín nebo diesel a v jaké verzi?
Případně nějaké další tipy?
Děkuji Petr
respond
number of posts
date of registration
Saturday 23.05.2015 00:59, RE:
Dobrý den. Pro roční nájezd okolo 12 tis. kilometrů doporučuji benzínový motor. Pro Galaxy je vhodný dvoulitrový Duratec, případně ještě větší čtyřválec o objemu 2.3 litru.
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Saturday 23.05.2015 15:34, RE: Ford Galaxy ojeté benzin vs diesel
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,plánujeme koupit rodinné auto Ford Galaxy. Představu mám následující: Stáří maximálně do 5-let, najeto cca do 125000Km. Auto bude sloužit k dopravě dětí do školky vzdálené cca 12km + několikrát do roka rodinný výlet a cesta k moři. Myslím si že maximálně ročně najede 12000Km.Můj dotaz je jakou variantu motoru preferovat pro toto auto: Benzín nebo diesel a v jaké verzi?Případně nějaké další tipy? Děkuji Petr

olej v naftovém motru se vám teprv po 15km pořádně zahřeje (ne kontrolka vody která je na palubce)...
respond
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Monday 25.05.2015 09:40, benzín
Vybral bych 2.0 duratec - nejede na vzduch, ale servisně je jednoduchý, a maximálně spolehlivý. konstrukčně je to mazda - což vidím jako plus /navíc se dá sehnat ve verzi továrně upravné na E85/. Excelentní je pětiválec 2.5, ale to už je spotřebou na jiném levelu, i když výkony a pocitem také. 2.3 benzín se dával snad jen do staršího modelu do toho nového snad ne, ale jistý si nejsem.
respond
cobo
number of posts43
date of registration05.03.2015
Monday 25.05.2015 10:05, 1.6t
A co 1.6 ecoboost? prý se jedná o docela spolehlivý motor, dynamicky a uživatelsky (vyšší krouťák v nižších otáčkách) asi převyšuje dvoulitr benzín a přitom spotřebou bude tak na jeho úrovni. Pro mě by to byla volba číslo jedna.
respond
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Monday 25.05.2015 10:28, RE: 1.6t
cobo posted by:
A co 1.6 ecoboost? prý se jedná o docela spolehlivý motor, dynamicky a uživatelsky (vyšší krouťák v nižších otáčkách) asi převyšuje dvoulitr benzín a přitom spotřebou bude tak na jeho úrovni. Pro mě by to byla volba číslo jedna.

Jo jo na ten jsem zapomněl. znám ho z Focusu, kde je krásnej ale servisně je pořád složitější. Kdybych chtěl klid a nestarat se o to, jak mi s tím jezdí manželka, tak je ten dvoulitr asi lepší volba.
respond
cobo
number of posts43
date of registration05.03.2015
Monday 25.05.2015 13:41, 2.0 vs 1.6t
Jo tak jasný že je dvoulitr jednodušší, ale v poměru rizika poruchy a vlastností pohonýho ústrojí by u mě vyhrála ja 1.6ka. Mám atmo dvoulitr ve 407 kde sem uvažoval přesně takhle a dynamika není teda zázračná (ve vetším, těžším galaxy dvoulitr fakt spíš na hraně) a hlavně mi teda fakt chybí 6ka, což právě ta 1.6 taky řeší. De o zvážení všech pro a proti. Jestli člověk ví že se to spíš kodrcá po městě tak krom m,ožná trochu vyšší spotřeby (ale v tom ta 1.6 taky prý neexceluje) to má spíš klady ale jestli to tu a tam vyjedem i někam dál tak za mě určitě 1.6 :)
respond
Jirka_78
number of posts14
date of registration14.08.2014
Monday 25.05.2015 19:33, Galaxy 2,3 benzin
Pokud budete jezdit podle toho jak píšete tak mohu doporučit atmosférický benzín 2,3. Je to jednoduchý motor, žádné turbo a přesto jede dobře. V zimně se nemusí řešit zda auto nastartuje ve srovnání s naftou. Mám tento motor v S-Maxu a zatím jsem nemusel řešit žádnou poruchu. Servis tvrdí že je tento motor opravdu spolehlivý, rozvody řetězem, výměna po 250 tis. Je otázka zda vám nevadí automatická převodovka, která se k tomuto motoru dávala. Já jsem s ní ale naprosto spokojen. Tento motor se do Galaxy a S Maxu dával do začátku roku 2010. Pokud bych se měl rozhodovat pro auto dnes a neměl bych na výběr 2,3 benzin, asi bych zvolil Galaxy s motorem 2,0 EcoBoost.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Tuesday 26.05.2015 13:20, RE: Galaxy 2,3 benzin
Jirka_78 posted by:
Pokud budete jezdit podle toho jak píšete tak mohu doporučit atmosférický benzín 2,3. Je to jednoduchý motor, žádné turbo a přesto jede dobře. V zimně se nemusí řešit zda auto nastartuje ve srovnání s naftou. Mám tento motor v S-Maxu a zatím jsem nemusel řešit žádnou poruchu. Servis tvrdí že je tento motor opravdu spolehlivý, rozvody řetězem, výměna po 250 tis. Je otázka zda vám nevadí automatická převodovka, která se k tomuto motoru dávala. Já jsem s ní ale naprosto spokojen. Tento motor se do Galaxy a S Maxu dával do začátku roku 2010. Pokud bych se měl rozhodovat pro auto dnes a neměl bych na výběr 2,3 benzin, asi bych zvolil Galaxy s motorem 2,0 EcoBoost.

Co je to za rozvodový řetěz, který se musí po 250 tkm měnit? Já na řetěz u svého Duratecu výměnný interval nenašel a na řemeny mám 240 tkm. Řetěz má být dimenzovaný na plánovanou životnost motoru, jinak nemá smysl.
I když s dnešním trendem v motorech se nabízí otázka, zda i řemen není plánován na celou životnost motoru.....
respond
Jirka_78
number of posts14
date of registration14.08.2014
Wednesday 27.05.2015 18:42, Výměna retězu
Tak nevim jestli se měnit musí, každopádně v servisu mi doporučil pokud chci mít jistotu tak kolem 250tis vyměnit. Co je to za retěz nevím , ale třeba u VW byl s řetězy problém že se vytahal a pak přeskočil a motor udělal pá pá-osobní zkušenost s octavii 1,8 TSI, přeskočený vytahaný řetěz cca při 100tis km-naštěstí v záruce a motor vyměněn bez doplatku.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 27.05.2015 23:59, RE: Výměna retězu
Jirka_78 posted by:
Tak nevim jestli se měnit musí, každopádně v servisu mi doporučil pokud chci mít jistotu tak kolem 250tis vyměnit. Co je to za retěz nevím , ale třeba u VW byl s řetězy problém že se vytahal a pak přeskočil a motor udělal pá pá-osobní zkušenost s octavii 1,8 TSI, přeskočený vytahaný řetěz cca při 100tis km-naštěstí v záruce a motor vyměněn bez doplatku.

VW uměl naposledy udělat řetěz, když se jedna jeho větev jmenovala AZNP a dělal motory OHV...
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.