0
back

diskuze k tématu: Za co vyměnit dosluhující Citroen Xantia?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 13:48, RE: Sarojan._eee!
sarojan._ posted by:
Ano opět ten styl " Já jsem někdo a ty seš hlupák". A jen tak mimochodem já jsem uplně klidnej. Nevím kdo se tu rozčiluje a měl by vychladnout.
Vy takový příspěvek napsat neumíte, že? To bude ten "problém"...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 13:53, RE: Sarojan._eee!
sarojan._ posted by:
Pokud jsem tam napsal, že nikde. Měl jsem namysli že mi ho prostě nesehnali v Citroënu. A když už jsme v tom chytání za slovíčka, tak jste ráno v 8:10 napsal proč neodpovím na ty otázky, nepsal jste na ty její otázky. Chvíli mi dalo než jsem našel jaké otázky jste měl laskavě na mysli, jelikož myšlenky číst neumím.
Na Vaše výzvy jsem včera nereagoval jelikož jsem neměl potřebu se bavit s člověkem, který když nemá při sobě Kylie, tak je v pr....
Na asistenta Vám ještě odpovím, ale už mě nebaví t...
Mrkněte nazpět KOLIK jste napsal slov a vět, jen aby jste se "vykroutil" a vyhnul byť jedné jediné odpovědi (stačilo slovo, dvě..). Raději jich napíšete sto, než velestručnou odpověď... Vy jste s 99,9% jistotou vozem C5 nikdy ani nejel.
Tímhle nemůžete (staršího) člověka s praxí "okecat", uvědomte si to... (nemluvila jsem o sobě, podotýkám)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 13:54, RE: C5 je nebezpečný ve vlásenkách...
dpwagen posted by:
to je jedno, jestli 12 nebo 15, od deseti let je to stará šunka stejně.....
To je ta výhoda, když člověk pravdu mluví - neskřípe to a do "sebe zapadá"! V opačném případě ...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 13:58, RE: C5 nebo něco malého?
Kylie posted by:
Takhle se chováte a mluvíte vždy všude a ke všem?
PS: Lituji vaše blízské a příbuzné..
To samozřejmě ne, ale Vy nejste ani příbuzná a už vůbec ne blízká. Díky Bohu!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 14:00, RE: Dobrý
sarojan._ posted by:
Trapňočké výpady tady máte leda Vy, zatím nevím za co bych se měl omlouvat.
Vulgární slova používám tam kde je to třeba, za gramatické chyby se omlouvám, nikdo není dokonalý, ani Vy i když si to o sobě myslíte.
Na té C5 se nesypalo všechno co šlo... to jsem nikde nenapsal, napsal jsem jen co se pokazilo a s čím jsem nebyl spokojený - nic jsem nepřeháněl.
Nemám potřebu odpovídat na některé Vaše vlezlé otázky, ale na tyto odpovím:
měl jsem Hydractiv 3+, myslím
ruční nastanvení mělo čtyři polohy
p...
1) H3+ - v kombinaci s 2.0 HDi? Snad nějaký prototyp?
2) Pěkný popis funkcí podvozku C5 (a C6) - je vidět, že opravdu čtete mé příspěvky. Děkuji...
3) Nerovnosti ... 60 km/h ....zvýšil o 2 cm ... Tady jste četl NEpozorně, takhle to nefunguje (to ví i moje více jak 70ti letá tetička, co se svojí C5 2.0 HDi najela obdobný počet km, jako vy - TO si NEdělám legraci!!!)
4) V zavazadlovém prostoru mají ovládání pouze vozy kombi
5) Pěkný den a zkuste do budoucna pravdu mluvit, je to takové "nezatěžující"
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 14:29, RE: Vtip roku...
Zdenda posted by:
Tak teda komentuji svůj omyl. Co jsem již napsal, tak zatím si stojím a pokud se podívám na focuse, který se v tabulkách TUV objevuje asi 8 krát, tak se pořád pohybuje od 25. do 39. místa, což si myslím, že je běžné (žádné auto nebude pořád na stejném místě . Naproti tomu C5, která získala jednou to Vaše vychvalované 16. místo a pak se propadla na 60. resp. 77. místo, tak myslím, že tento propad o něčem vypovídá. Tu tabulku nesleduju nějak detailně, ale zajímalo by mě jestli se něco podobného s...
"Citroen ... umí" - jsem NEnapsala já (opakovaně doporučuji mluvit spíše o konkrétních modelech a dokonce o konkrétním motoru a modelu), ale asi by jste "koukal" na "vnímání" značky na podstatně větším náročnějším sofistikovanějším trhu na západ a sever od českých (no na jih vlastně také) hranic. Uvědomte si, že český trh v praxi odpovídá tak jednomu městu typu München či London. Vím, že vnímání některých značek (NE jen v oblasti auto) je v česku zcela jiné než jinde (např. v Německu). Pokud budete trochu cestovat a roky přibude praxe, pochopíte.. Nápovědou může být pohled na ceník nových vozů v česku a třeba v německu či británii. Ostatně svého strýce v pokročilém důchodu, který zvažoval jestli po letech s Golf pár tisíc neušetřit a (vlastně stejnou) Octavii nekoupit, jsem zde zmiňovala (koupit Octavii nakonec vyhodnotil ve svých společenských kruzích jako nevhodné, nedůstojné - to prosím neberte jako "urážku" české automobilky, tak to prostě funguje). TO jsou souvislosti, ktreré jednou pochopíte, věřte mi ... (tedy, doufám)
"Propad" jsem snad trochu osvětlila (a asi ani vy se nemyslíte, že výrobce najednou začal jinak vyrábět motory, či jiné komponenty). V důsledku faceliftu to někdo "přepískl" a ušetřil na faceliftované části jeden eurocent (možná doslova) čehož důsledkem bylo ... to jsem již psala. Tak to prostě chodí (pochopitelně nejen u citroën, dokonce u všech, snad s onou výjimkou RR a Bristol - i u "ručně šitých" Aston Martin se už "sekli" a svolávací akci dokonce měli). "Výhodou" u Citroën modelů bývá, že "zlobí" prkotiny typu oněch ostřikovačů (fungovaly stále, ale někdy v poloze cca 1 cm před "ven" z karoserie zůstávaly - šlo o mechanický problém v "uložení" vyjíždějící části ostřikovače) či otvírání zavírání okna - tedy věci které (i po záruce) stojí pár korun, resp. někdo šikovný si možná sám poradí.
Pochopte, že NEjsem žádná fanynka citroën s klapkami na očích (obliba značky, místo racionálního uvažování je VELMI běžným jevem). Momentálně jezdím vozy Citroën, za pět let může být vše jinak! Zrovna tak jsem měla období Honda či Subaru, ještě v mládí Toyota (dokonce jsem měla i jednoho Renault).
Nic to nemění na tom, že C5 (a její předchůdce) Xantia jsou PRŮMĚRNĚ poruchové modely, tak to prostě je, ostatně to samé se dočtete i v specializovaných katalozích ojetých vozů.
J.D.Power je trošičku "komplexnější" hodnocení, než "pouhý" soupis poruch TÜV. Britské hodnocení škodovky je poměrně jednoduché - v potaz se bere i cena! A na britském trhu škoda patří mezi "lowendprice" vozy. Tedy přiměřeně solidní technika Volkswagen za "dumping" cenu. Další věcí je KDO si danný typ (značku) vozu kupuje. To souvisí s mou připomínkou strýčka. Byť průměrný manager si v německu švýcarsku Škoda Octavia nekoupí - v česku pochopitelně ano. To už není (jen) o kvalitě .... Ostatně jedna nejmenovaná reklamní agentura před lety českému personálu pořídila stejné vozy, jako v německu. Reakce zákazníků byla tak negativní, že se "vyplatila" okamžitá výměna za levnější, do místních podmínek "vhodnější" vozy.
Ano, správně jste (si) odpověděl. Německý, britský atd. zákazník očekává od VW opravdu více, než od Škoda (do hodnocení se bere vše související, tedy servis, úroveň salonů, dostupnost dílů ....prostě VŠE související s koupí vozu).
Nemusíte s mými názory souhlasit, ale že zbůhdarma názory od boku nestřílím a vskutku jistou "praxí" disponuji, to snad odvoditelné je.
Pěkný den, Kylie
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 14:29, RE: C5 nebo něco malého?
Alda posted by:
To samozřejmě ne, ale Vy nejste ani příbuzná a už vůbec ne blízká. Díky Bohu!
Dtto
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 14:32, RE: Síla zvyku
sarojan._ posted by:
Naše ředitelka zeměkoule dělá i do zeměpisu.
HODNĚ ubohá připomínka (i na vás). Ano, ve škole jsem pozor dávala. Víte jaké vozy se, např. na Pyrenejském poloostrově vyrábějí? Nebo na Apeninském? Nebo v Nizozemí? Nebo v Belgii?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 14:54, RE: C5 nebo něco malého?
Kylie posted by:
Dtto
Konečně jsme se alespoň na něčem spolu shodli!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 15:04, RE: Dobrý
Kylie posted by:
1) H3+ - v kombinaci s 2.0 HDi? Snad nějaký prototyp?
2) Pěkný popis funkcí podvozku C5 (a C6) - je vidět, že opravdu čtete mé příspěvky. Děkuji...
3) Nerovnosti ... 60 km/h ....zvýšil o 2 cm ... Tady jste četl NEpozorně, takhle to nefunguje (to ví i moje více jak 70ti letá tetička, co se svojí C5 2.0 HDi najela obdobný počet km, jako vy - TO si NEdělám legraci!!!)
4) V zavazadlovém prostoru mají ovládání pouze vozy kombi
5) Pěkný den a zkuste do budoucna pravdu mluvit, je to ...
Tak to bylo drsný. Takže chce pravdu? Máte štěstí že C5 nemám nikde nafocenou, jinak bych sem poslal odkaz. Nevím jestli to byla H3+, nebo jen H3. O tom podvozku a ovládání v kufru jsem se zkutečně dočetl. A víte proč jsem to udělal? Protože jsem se o nastavování podvozku u toho zkurvenýho Citroëna nikdy nezajímal!!!!!!!!!

Ale prostě jsem tu sračku měl. A Vy z ní děláte super auto.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 15:18, To není možné
Ať se podívám do jakékoliv discuze, všude to vede jaká si Kylie. To snad ani není možné jaký má rozhled o vozech jakékoliv značky.
Taky koukám že musí mít vždycky poslední slovo a je alergická když někdo haní citroën C5.
S tímto přístupem k ní skutečně sedí titul "ředitelka zeměkoule".
Hezký den přeje Zdeněk
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 15:21, RE: To není možné
1.8 Turbo posted by:
Ať se podívám do jakékoliv discuze, všude to vede jaká si Kylie. To snad ani není možné jaký má rozhled o vozech jakékoliv značky.
Taky koukám že musí mít vždycky poslední slovo a je alergická když někdo haní citroën C5.
Hezký den přeje Zdeněk
Ta už to tady zaplácává svými nudnými přednáškami a argumenty delší dobu. Pokud chcete navštěvovat tuto stránku, měl byste si zvykat. Doufám že ji brzy zakážou psát do těchto diskuzí, jelikož ji většina lidí tady má plné zuby.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 15:25, RE: C5 nebo něco malého?
Kylie posted by:
Ohledně velikosti těchto vozů neoslovujte mne! Já to přeci nepsala. Nicméně rozdíl je naprosto NEPODSTATNÝ, o to v příspěvku NEšlo!
Mondeo bylo delší! Xantia byla širší! Mondeo bylo vyšší! Xantia měla delší rozvor! Mondeo mělo větší kufr! Xantia měla větší nádrž!
Spokojen? Je to NAPROSTO NEpodstné, tématu se NEtýkající. Jak jsem již napsala, šlo v OBOU případech o vozy střední třídy (cca stejně veliké).
A absolutně nesmyslně mne obviňujete, že já to přeháním - opakuji, příspěvek jsem NEpsala já.
Nenapsala, ale snažíte se, aby to takto zůstalo, to je totéž. Rozdíl je nepodstatný, ale věta "Mondeo je menší než Xantia" je lež a to podstatné je. A vzhledem k tomu, že doporučované auto je Mondeo z roku 2001, tak to kromě výšky je větší než C5 ve všech rozměrech. Vůbec bych se nepřel, kdyby někdo napsal, že jsou to takřka stejná auta, ale pokud někdo napíše blbost ve prospěch vaší oblíbené značky a já to uvedu na pravou míru, vybízíte mě, abych to nepitval. Radíme člověku, který o tom moc neví a pokud mu někdo řekne že Mondeo je malé auto a nikdo to nevyvrátí, pak tomu bude věřit. Tak chcete někomu fundovaně poradit, nebo mě napadat, že opravuju nepravdy?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 15:45, RE: To není možné
1.8 Turbo posted by:
Hezký den přeje Zdeněk
Marná snaha! Nikdy nepochopí, že ji někdo může mít plné zuby.
Stejně si myslí, že jsme jen jedna osoba pod různými nicky. Ale do redakce tentokrát určitě volat nebude, mohla by se totiž dozvědět pravdu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 16:06, RE: Jsem zamilovaná...
posted by:
Výše zmíněné příspěvky jsem (pochopitelně NEpsala já) - mým jménem jen vystupuje jakýsi psychicky nemocný muž.
PS: A malujete se? A nehty si lakujete? A jak se cítíte na lodičkách?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 16:10, RE: Jsem zamilovaná...
posted by:
Jeden psychiatr bude málo, bude to chtít celý tým.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 16:22, RE: C5 nebo něco malého?
Koloss posted by:
Nenapsala, ale snažíte se, aby to takto zůstalo, to je totéž. Rozdíl je nepodstatný, ale věta "Mondeo je menší než Xantia" je lež a to podstatné je. A vzhledem k tomu, že doporučované auto je Mondeo z roku 2001, tak to kromě výšky je větší než C5 ve všech rozměrech. Vůbec bych se nepřel, kdyby někdo napsal, že jsou to takřka stejná auta, ale pokud někdo napíše blbost ve prospěch vaší oblíbené značky a já to uvedu na pravou míru, vybízíte mě, abych to nepitval. Radíme člověku, který o tom moc nev...
PROČ s tím obtěžujete mne?
PROČ se vyhýbáte PODSTATĚ příspěvku?
PS: Přečtěte si ještě jednu první větu svého příspěvku (15:25) a uvědomte si CO jste napsal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dochází vám, že na mou maličkost máte asi tak 85x vyšší nároky, než na ostatní diskutující?
Má "oblíbená" značka je Maserati a Bristol - to jste si HODNĚ popletl!
Onen "kdosi" srovnával Xantia a Mondeo. Jejich přesné srovnání jsem vám napsala. Vaše komentáře k milimetru sem, mm tam, jsou naprosto NEpodstatné - ony mm - na kvalitu vozu a jízdy ŽÁDNÝ vliv nemají (jsou to oba běžné vozy střední třídy)!!!
Krásným příkladem je onen rozdíl v nádrž/kapacita kufru. Prostě to spolu souvisí a LEPŠÍ není ani jedno - každému může vyhovovat něco jiného. Zopakuji, že milimetry ve velikosti NEmají vliv na "kvalitu" vozu a jízdy!
Prosím vyjádřete se ke své 1. větě: NEnapsala... (vy si neuvědomujete KAM jste se to se svými "požadavky" dostal (nemluvě o tom, že ony mm jsou opravdu naprosto nedůležité)?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 16:49, RE: Jsem zamilovaná...
Alda posted by:
Jeden psychiatr bude málo, bude to chtít celý tým.
Jeden postačí
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 17:36, RE: Jsem zamilovaná...
Kylie posted by:
Výše zmíněné příspěvky jsem (pochopitelně NEpsala já) - mým jménem jen vystupuje jakýsi psychicky nemocný muž.
PS: A malujete se? A nehty si lakujete? A jak se cítíte na lodičkách?
No tak v tom případě to sedí. Taky si myslím že pod pseudonymem Kylie se zkrývá nějaký psychopat, který je uchylný na auta.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 24.09.2008 18:18, RE: Jsem zamilovaná...
1.8 Turbo posted by:
No tak v tom případě to sedí. Taky si myslím že pod pseudonymem Kylie se zkrývá nějaký psychopat, který je uchylný na auta.
...to je určitě pravda. Naštěstí redakce většinu jeho příspěvků vymazala..
respond
  1 ... 7 8 9 ... 18

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.