smail posted by:
KoobaS posted by:
smail posted by:
Zdravím na místním fóru.Potřebuji poradit s výběrem "nového" auta. Mám za sebou už asi 2 měsíce brouzdání po internetu, různých diskuzích a hledání vhodného auta. Pořád se ale nedovedu rozhodnout.Do teď jsem jezdil s fábií 1.4MPI 50kw a Kií ceed 1.4i 66kw. Fabie na D1 v kopcích úplně mrtvá a kia, taky žádný zázrak. Hledám tedy výrazně silnější auto.Moje požadavky:- cena 300tis je i včetně případných počátečních servisních prací.- můj nájezd 10-12tis/rok. poměr v měsíci: jízda po města 300km, okolí města 100km, 1x měsíčně cesta po D1 600km- vzhledem k tomu, že máme půlročního syna, tak musí být bezpečné. Tedy i airbagy vzadu.- na velikosti vnitřního prostoru, tak nezáleží. Kufr také nemusí být žádné letiště, ale těch 500l by mohl mít.- motor - trhače asfaltu nepotřebuji, ale měl by zvládnout kopce na D1 v plném obsazení bez podřazování a ztráty výkonu. Zase ale aby dlouhodobá spotřeba nebyla více jak 8l. - tempomat- rok výroby 2010 a novější- najeto cca 150tis.- přijatelné servisní nákladyV hledáčku mám tyto auta:- Ford focus kombi 1.6 110kw, 150tis km., 2011- OC II kombi, 1.8 TSI 118kw, 150tis km, 2011Fordů s tímto motorem moc není a u škodovky mám zase strach z krádeže. Uvažuji tedy i o Meganu i když se slabším motorem.Děkuji moc za případné reakce.
Já trošku nechápu, proč se díváte po tak "starých" autech. Octavii s 1,8TSI bych asi rovnou vynechal, jelikož ten motor má problémů víc než dost....Stejně tak si ještě dovolím pochybovat o tom, že zadní airbagy nějak pomohou prckovi sedícímu vzadu. Pořádná autosedačka bude určitě mnohem důležitější...Jinak, zmínil jste Megana. Ten za ty prachy bude cca roční vůz, možná se Vám povede sehnat i nějakou předváděčku. Pravda, atmo 1,6 ani 1,2tCe žádné rakety nebudou, ale určitě budou živější než Vámi zmíněné 1,4ky. Na dálnici bude určitě příjemnější tak 1,2tCe.Podle skladby jízd ve městě, by se ještě možná dalo uvažovat o naftě, ale vzhledem k nájezdu je to asi neekonomické...
Děkuji za Váš názor. Samozřejmě jsem šel i cestou novějšího auta. Ale když si určím mé priority (motor, bezpečnost, spotřeba, tempomat + další výbava), tak se u nových (předváděcích) aut pod 330 tis nedostanu (+případný servis). Jo ještě jsem opomenul zmínit, že nechci bílou barva laku.I když teď jsem objevil nový inzerát:http://www.tipcars.com/renault-megane/renault-megane-11302947.htmlKaždopádně mám k nízko objemovým motorům nedůvěru. Co jsem pročítal, tak při dynamičtější jízdě, případně plném zatížení na dálnicích si řeknou o výrazně více benzínu. Ale osobní zkušenosti nemám.Ohledně OC jsem vycházel z toho co jsem se dočetl, hodně lidí je s nimi spokojeno. Potvrdil mi to i kolega, který ji vlastní.
Jistěže s dvojkovou octou je spousta lidí spokojena, je to modla českého managmentu... Pro mě ale ze srovnání OII a Megane III vychází vítězně Megane. Mám osobní porovnání, protože Octu má brácha. A to s pro mě asi nejpříjemnějším motorem 1,4tsi. Vítězně možná vychází i proto, že Megouš je o 4 roky mladší a asi půl roku starý a je mnohem lépe vybavený.
Ano, oturbená malorážka si vezme víc na dálnici, ale taky si vezme míň ve městě.
K samotnému Meganu v odkazu. Buď je to podvodný inzerát, nebo někdo spletl fotky. Auto má starý čumák, který se prodával do roku 2013 a udávaný rok uvedení do provozu 2015. Že by někde stála skladovka přes rok, to se mi nezdá... Pokud se budeme bavit o ročních a předváděcích vozech, je potřeba hledat u dealerů samotných automobilek. Třeba v hradci je momentálně k prodeji kombík Megane s 1,6 za 230 tisíc. Jo, je bílej. Posledních x let je to nejlevnější barva a tak je velmi rozšířená. Dá se to snadno a relativně levně řešit.
Jaké jsou Vaše požadavky na výbavu? Drtivá většina ročních meganů má tempomat, omezovač rychlosti, okna, zrcátka v elektrice, duální klimu...
Neberte to tak, že bych Vás do Megana nutil. Například jinde doporučený Civic je určitě skvělá volba. Insignia je relativně těžká, ale s tou 1,8 by dynamika měla stačit a auto bude uvnitř větší než cokoliv z nižší střední.
Jak už zmínil Pepe, vyřazovat auta podle nájezdu je nesmysl a cesta do nějaké stočené třikrát rovnané vraždy...