Thursday 03.07.2014 10:00,
rodinné auto do 150 000 Kč, nejlépe do 150 000 tis.km ideálně do 6-ti let staré
Prosím o radu při výběru rodinného vozu. Dosluhující Fiat Marea weekend 1,9TD 74 Kw odvedl doboru práci i přes drobné neduhy. Uvažuji o autu, které by mělo vydržet nejméně 6 let, do 150 000 Kč. Samozřejmě co nejnovější, pokud to bude ku prospěchu spolehlivosti a provozních nákladů...
Roční nájezd cca 25000km. Denně do práce a zpět skoro 100km, z toho polovina dálnice, polovina okresky a město. Měla by s tím jezdit i manželka a kvůli dennímu ježdění do města vylučuji velké vozy jako mondeo, passat, bohužel i croma, která mě jinak i zaujala.
Napadl mě Ford C-Max, možná i Mazda 5 jako MPV, jinak combi jako Ford Focus, Peugeot 308SW či Opel Astra. U Focusu a C-maxe předpokládám nejspíše hledání 1,8 TDCI, z důvodu absence filtru pevných částic. Prosím doporučete nějakou verzi i motorizaci, chci se pokud možzno vyhnout drahým opravám ihned po koupi (i když u ojetých aut je to vždy nejistá sázka)
Doporučíte něco z mnou uvedených, případně jakou motorizaci - uvažzoval jsem i o benzínu a předělat na plyn - s uvažovaným ročním nájezdem by se mi investice měla brzy vrátit - ale nevím, jestli si pouze nezadělám na další problémy?
respond