0
back

diskuze k tématu: Repas naprav - Focus

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nicco
number of posts49
date of registration15.12.2010
Tuesday 29.10.2013 20:54, Repas naprav - Focus

vozidlo: Ford Focus 1.6
rok výroby: 2007
palivo: benzin
výkon v kW: 74
kód motoru: DA3

popis závady: Dobry den,
chtel bych se zeptat jak postupovat pri odhalovani pricin zhorseni jizdnich vlastnosti automobilu. Zjednodusene receno, co opravit/vymenit, aby moje auto jezdilo zase jako driv.
Konkretne se jedna o Ford Focus II 5D hatchback s viceprvkovou zadni napravou (mirne jinou, nez ma kombi).
Nedavno jsem se projel temer novym Focusem a opet jsem si vzpomnel, jak moje auto jezdilo pred 6ti lety. Ted na pricnych nerovnostech (spary mezi vrstami asfaltu, spojeni mostu, nebo dalnice D1) se narazy prenaseji do karoserie az dochazi k (zvukovemu, ne skutecnemu) praskani plastu v interieru. Mam podezreni na silentbloky nebo mozna horni ulozeni tlumicu? Tlumice samotne maji jeste 79% a bylo mi receno, ze do 75% je to jeste v poradku.
Bylo by mozne popsat na co slouzi jednotlive komponenty podvozku a jak se projevuje jejich konec zivotnosti?
Seznam komponentu: tycky stabilizatoru, silentbloky prednich a zadnich ramen (na zadni naprave pricni ramena spodni, stredni, horni a ramno podelni), silentbloky pricnych stabilizatoru, cepy rizeni, cepy ramen, tlumice, pruziny, ulozeni tlumicu, napravnice, klouby,...
Pokud bych mel vymenit vsecho, asi se vyplati koupit vuz novy...

Diky
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.