aLrea posted by:
Děkuji za rady, prozkoumám teď aktuální skladové nabídky automobilek. Je pravda, že se nejspíš dostanu i pod 300tis. Zvažovali by jste i Mitsubishi Lancer Sportback INFORM 1.6 MIVEC (86 kW/117 k) nebo ho mám z porovnání vyloučit? Zvažuji k tomu Focus, Megane a Kiu, dle (ne)doporučení jsem vyloučila Astru.
Lancer je taky dobrá volba. Povedený motor i podvozek. A v benzínu je velmi spolehlivý. Astra by nebyla špatná, kdyby nebyla tak zbytečně těžká, takže i se silnějším motorem oproti konkurenci nejede a žere. A pokles hodnotu bude mít jeden z nejvyšších. Poměr cena/užitná hodnota je asi nejlepší u Meganu, Lancer je víc o jízdě, toho bych ze zmiňovaných na běžné ježdění bral asi já.
S tím názorem na referenční auto souhlasím. Často jsou i z operativních leasingů, kde vůbec nelze tušit kdo a jak s tím jezdil a v době prodeje, můžou být KO brzdy, či něco načatého na pohonném ústrojí. O jediném referenčním bych uvažoval z programu škoda plus, kde ta auta procházejí důkladnou předprodejní kontrolou, a co jsem od nich zatím viděl bylo OK, jenže často mají blbé kombinace motoru a výbavy, a taky kolikrát úplně nové po slevě stojí jen o pár tisíc víc a to pak není co řešit. Prostě raději jděte do nového a máte klidné spaní. Proto třeba já držím auta dost dlouho, i přes stáří a najeté km, protože už mi nepadají na ceně, vím co mají za sebou a pokud nehnijí, tak ten servis se vždy nějak vyřeší, aby to ještě ekonomicky dávalo smysl.