0
back

diskuze k tématu: Nemůžu vybrat Focus II facelift

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, americká vozidla, typ vozidla, osobní
riddell
number of posts1
date of registration13.10.2014
Monday 13.10.2014 20:04, Nemůžu vybrat Focus II facelift
Dobrý večer, pořád čtu recenze a přemýšlím co vybrat. Váhám mezi Octávií II z roku 2006/2007 nebo mezi Focusem II (Facelift) 2008/2009 - obojí bych bral s motorizací 1, 6 v benzinu (najedu max 15000 za rok)..
Byl jsem v několika bazarech, naposled v AAA a když jsem viděl ty fordy, to byly braky - ošoupaný uvnitř, poškrabaný a to mi ford docela znelíbilo. Samozřejmě se nenechám odradit, chci vyzkoušet ještě nějaký další bazary. Octávka mi přijde že je taková statnější než focus, víc drží cenu, na druhou stranu focus by byl zas o něco novější.. Ještě pro upřesnění, toho focuse bych chtěl v kombi, škodovku krátkou. Vybírám z Německa, ale nemůžu se rozhodnout. I jsem četl, že focus je bezpečnější než škodovka. Můžete mi prosím někdo napsat zkušenosti s focusem, případně s obojím?
Děkuju moc za každou radu.
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 15.10.2014 23:23, re:
Dobrý den. Focus bude v porovnání s Octavií za stejné peníze skutečně novější a s nižším nájezdem kilometrů. Máte-li zájem o benzínové šestnáctistovky, doporučuji spíše tu od Fordu. Focus i Octavia jsou velmi spolehlivá auta, ford má lepší jízdní vlastnosti a komunikativní řízení, Octavia je na tom lépe co se týká kvality dílenského zpracování.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Thursday 16.10.2014 10:17, porovnání
Focus má určitě povedenější motor (tím ale nechci říct že by byl ten v oktávce špatný) a za stejné peníze bude mladší. Na druhou stranu si oktávka nejen bude držet víc hodnotu, ale snadněji se pak i prodá. Kromě zpracování má i lepší protikorozní ochranu. Asi bych koupil to, co bude v lepším stavu, nebo mi, jako řidiči, lépe padne do ruky.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.