0
back

diskuze k tématu: hatchback střední třídy nad 100koní do 130tis

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, korejská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 13.01.2013 13:10, hatchback střední třídy nad 100koní do 130tis
Dobrý den,

prosím o Vaši radu ohledně výběru vozu.

Hledám nějaký kompromis co se týče komfortu a nízkých nákladů (auto bude každý den sloužit jako pracovní) ale zároveň chci pěkné auto, se kterým bude i trošku zábavy :)

Roční nájezd mám cca 15tis km. s novým autem se to může zvednout do max. 20tis.km
Jezdím sice převážně město, ale pár krát za rok i výpravy ve více lidech na Slovensko cca 350km jedna cesta a tak jednou za měsíc dálnice okolo 80km jedna cesta.

Tudíž jsem rozhodnut pro benzín, který velmi silně zvažuji předělat na LPG.. Návratnost by měla být méně než 2 roky...
Obsah si myslím, že bude ideální 1,6-1,8

Nejstarší ročník 2005, ale podle následujícího výběru hledám spíše v roku 2007 s nájezdem okolo 100tis km.

Do užšího výběru padla
Astra H, 1,6 85kW
Focus 1,6 74kW (silnější verze v hatchbacku moc nejsou)
Ceed 1,6 90kW

Astra pro mě jednoznačně vítězí svým vzhledem. Ale trošku pokulhává s interiérem, na což by se snad dalo zvyknout.

Focus jsem ještě neměl možnost projet, ale podle zkušeností by i přes nejméně kW měl mít nejlepší dynamiku motoru a nejlepší podvozek.

Ceed zase vynikal pohodlností v interiéru, tím myslím subjektivně vyšší posed pro rovnější sezení, rádio s možnosti vstupu aux a usb a taky o něco prostornější...

Kromě obecného srovnání prosím i o zkušenosti s hlukem při dálničních rychlostech. Je velmi nepříjemné, když se člověk neslyší se spolujezdcem vzadu, či nemůže poslouchat hudbu...

Dále mě samozřejmě zajímá náklady na servis, spolehlivost, atd...

PS: o golfu ani civic zájem nemám, karoserie se mi nelíbí, ale hlavně jsou v mé cenové relaci dostupné starší ročníky.... spíše 04-05

Velmi děkuji za jakékoliv rady a srovnání.
respond
Bebok
number of posts8
date of registration16.12.2011
Sunday 13.01.2013 14:30, Fokus 1,6
Měl jsem už nmoho aut, z nichž každé mělo svoje výhody. Z těch, která máš ve výběru, jsem měl Fokuse 1,8 diesel II. generace. Sice se jedná o diesel, ale já chci poukázat na jízdní vlastnosti, tedy pohodu při řízení. Nejsem odborník na typy podvozků, jen náročný uživatel, který ročně najíždí 50- 75 000 km ročně v létě v zimě, ale řízení Fokuse je zkrátka pohoda. Teď mám sice novější, nové auto jiné renomované značky, ale stále s nostalgií vzpomínám na Fokuse.
respond
number of posts
date of registration
Monday 28.01.2013 16:48, Re:
Dobrý den. V dotazu uvádíte, že hledáte hatchback střední třídy, auta z Vašeho užšího výběru jsou ale z nižší střední třídy. Pokusím se Vám tedy doporučit auto z trojice jmenovaných a současně i nějaký hatchback ze střední třídy. Začněme tedy tou nižší střední. Zde bych Vám doporučil Forda Focus. Zcela splňuje zadání - s motorem 1.6 nabídne velmi dobré svezení za slušnou spotřebu, má perfektní podvozek a dobře je na tom i se spolehlivostí a provozními náklady. Pokud uvažujete o přestavbě na LPG, neměl by být problém. Rovněž ale musíte zapomenout na Kiu Ceed ve verzi 1.6 (90 kW). Tento motor má přímé vstřikování benzinu a v současné době nelze přestavět na LPG. Opel Astra také není špatná volba, nicméně jízdním vlastnostem Focusu se rovnat nemůže.
Nyní bych přešel do střední třídy. I zde bych zůstal u značky Ford a doporučil Vám Mondeo. Platí pro něj prakticky to stejné, jako pro Focus - asi nejlepší jízdní vlastnosti ve své třídě, povedené benzínové motory, slušná spotřeba a dobrý komfort jízdy.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.