0
back

diskuze k tématu: Ford Focus III. generace - jaký motor vybrat?

category of topic classification: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 03.01.2014 00:12, Ford Focus III. generace - jaký motor vybrat?
Zdravím Vás,
jsem veliký fanda vašeho webu a velice by mě zajímalo srovnání motorů ve Ford Focus třetí generace. Momentálně vlastním Focus první generace z roku 2002, který jsem kupoval z Německa a díky Vašemu webu jsem vybral naftový motor 1.8 TDCi... Ovšem ho mám tři roky a chtěl bych změnu. Pročetl jsem si hodně webů, podíval se na různé alternativy, ale opět jsem skončil u Focusu... Je mi 23 let, takže bych chtěl, aby to auto mělo výkon, ale aby nebylo nenažrané. Prostě něco jako ta moje současná 1.8 TDCi. V klidu žere pět litrů a při mé jízdě mám průměrnou spotřebu 6 litrů. Nejsem si jistý, jaký motor zvolit v případě třetí generace. Nejsem naprostý zastánce benzínu, ale přečetl jsem si, že beznínová 1.6 je velice spolehlivá, ovšem nelíbí se mi moc její spotřeba. Proto bych volil spíše motory naftové, ale nevím jestli 1.6 nebo 2.0. Můžete mi s tímto rozhodováním trošku pomoci prosím?
Moc děkuji celé redakci.
S pozdravem, David Vlach
respond
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 16:48, re:
Dobrý den. Zda-li zvolit benzínový či naftový motor záleží na Vašem ročním nájezdu. Pokud přesahuje 30 tis. km, může se vyplatit koupě dieselové jednotky. Benzínová šestnáctistovka Duratec skutečně platí za velmi spolehlivé motory, spotřebu lze při běžné jízdě udržet okolo 7,5 litru na 100 km.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.