0
back

diskuze k tématu: Ford Focus 2005

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 15.03.2013 15:56, Ford Focus 2005
Možná mi někdo poradí. Uvažuji o koupi ojetého auta. Furt mám více alternativ a nemůžu se na 100% rozhodnout. Určitě chci auto do max.100 000 Kč, combi, se spotřebou kolem 7l, levné na údržbu, benzín, r.v. 2005 a mladší, spolehlivé na dlouhé cesty- nikde mě nesmí nechat:), chci s ním jezdit ještě dalších fůru let, samozřejmě nehavarované a celkově ve slušném stavu.
Zatím vyhrává Ford Focus II 1.6 16V nebo Focus I ale uvažovala jsem ještě o Fábii r.v.2006 1.4 16V.

Rozhodně bych se nechtěla napálit, ale budu ráda, když napíše někdo svůj názor, zkušenost nebo doporučí dle mých podmínek ještě nějaký vůz.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Friday 15.03.2013 16:13, RE: Focus 2005
nepřihlášený uživatel posted by:
Možná mi někdo poradí. Uvažuji o koupi ojetého auta. Furt mám více alternativ a nemůžu se na 100% rozhodnout. Určitě chci auto do max.100 000 Kč, combi, se spotřebou kolem 7l, levné na údržbu, benzín, r.v. 2005 a mladší, spolehlivé na dlouhé cesty- nikde mě nesmí nechat:), chci s ním jezdit ještě dalších fůru let, samozřejmě nehavarované a celkově ve slušném stavu. Zatím vyhrává Ford Focus II 1.6 16V nebo Focus I ale uvažovala jsem ještě o Fábii r.v.2006 1.4 16V. Rozhodně bych se nechtěla napálit, ale budu ráda, když napíše někdo svůj názor, zkušenost nebo doporučí dle mých podmínek ještě nějaký vůz.

Kolik peněz jste ochotna měsíčně investovat? Od toho si odečtěte roční nájezd/1200*7ltr*37Kč/l na palivo a cca 500 Kč na provoz v rámci platné legislativy. Napište mi kolik Vám po odečtění vyšlo.
respond
Albaricoque
number of posts4
date of registration16.03.2013
Saturday 16.03.2013 11:48, Focus 2005
Nevím, jestli jsem počítala dobře, ale vyšlo mi něco kolem -3000 :)
respond
Albaricoque
number of posts4
Saturday 16.03.2013 12:11, Focus 2005
Ford a zvláště Focus je docela srdeční záležitost, proto se nechci unáhlit a nechám si ráda poradit od někoho, kdo ho buď má nebo má dobré znalosti ale hlavně se řídí rozumem a né srdcem
Rozhodně nechci udělat chybu u výběru a pak do auta cpát nesmyslné peníze nebo mít pocit, že mě někde daleko za hranicema s plně naloženým autem nechá.
Teď vlastním Fiestu z 1997, když pominu, že je neskutečně zrezlá a oprava prasklých hadiček v motoru, kde neustále něco ukapává a oprava by stála mnohem víc než je její hodnota , tak se mi s ní jezdí velice dobře a je celkem spolehlivá.

Potřebuji prostě slušného, spolehlivého, kombíka a já Fordy miluju
respond
radek.slivaFB
number of posts181
Saturday 16.03.2013 12:46, focus2005
FocusII 1.6 da se rict je spolehlivy vuz....kazdopadne co bych rekl ze plati je to ze kdyz benzin s vysokou spolehlivosti tak japonec(toyota,mitsubishi,mazda,suzuki,nissan) nic mene jejich atraktivita nebude asi tak valna jako u focusu. Mozna by vas vsak zaujalo suzuki swift
respond
Albaricoque
number of posts4
Saturday 16.03.2013 13:15, Focus 2005
Swift je krásný ale bohužel na mé potřeby malý. Musím mít combi. Z japonců mám takové smíšené pocity, bojím se kvality těch aut, i když je to třeba neprávem a dneska vyrábí skvělá auta, furt se toho pocitu nějak nemůžu zbavit. Třeba vím, že do francouzů bych nešla, pracuji v Renaultu a to mi stačí
respond
zdenekold
number of posts11
date of registration02.03.2013
Saturday 16.03.2013 21:59, RE: Focus 2005
Albaricoque posted by:
Swift je krásný ale bohužel na mé potřeby malý. Musím mít combi. Z japonců mám takové smíšené pocity, bojím se kvality těch aut, i když je to třeba neprávem a dneska vyrábí skvělá auta, furt se toho pocitu nějak nemůžu zbavit. Třeba vím, že do francouzů bych nešla, pracuji v Renaultu a to mi stačí

Já mám Focuse II, r.v. 2006, 1.6i combi, najeto 110 tkm a řešil jsem jedinou závadu (po 6ti letech) a tou byly zrezlá protizámrazová zátka a zateklo mi do prostoru svíček a auto jelo na 3 válce. Oprava v řádu stokorun a kdybych věděl, že je to bolest těchto motorů, tak jsem to nechal preventivně vyměnit dříve. Tento motor sice netrhá asfalt, ale Fordík ve 4 dospělých a 1 slečně v pubertě zvládl Kalábrii, Apulii v jižní Itálii. Jinak osobně doporučuji Focuse II, protože mám i jedničkového v kombi (jsem ulítlý na Forda) a nevím proč, ale pravá noha (a kyčel) mě tam při řízení bolí a nejsem schopný najít ideální polohu sedadla.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Sunday 17.03.2013 01:28, RE: Focus 2005
Albaricoque posted by:
Nevím, jestli jsem počítala dobře, ale vyšlo mi něco kolem -3000 :)

Hodnota je fajn. Trochu problém vidím ve znaménku....

Focus není krok vedle a pokud Fordy milujete, nemá smysl doporučovat něco jiného. Ovšem i přes veškerou lásku bych se naftě vyhnul.
respond
Bebok
number of posts8
date of registration16.12.2011
Wednesday 27.03.2013 08:53, RE: Focus
Měl jsem Focuse 1,8 diesel 2001 dovoz po bouračce, asi dobře opravený. S láskou na něj vzpomínám a rád se v něm svezu, když navštívím bráchu, kterému jsem ho prodal a který je rovněž spokojený.
respond
number of posts
date of registration
Friday 12.04.2013 22:01, Re:
Dobrý den. Pokud porovnám tyto dvě auta ve spolehlivosti, nejspíše na tom budou podobně. Já osobně bych ale určitě volil Forda Focuse. Za stejné peníze si bude moci koupit novější vůz než v případě Škody Fabie. Focus Vám také nabídne neporovnatelně lepší jízdní vlastnosti, dobrou výbavu a benzínový motor 1.6 16V je pro tento vůz pravděpodobně tou nejlepší pohonnou jednotkou. Je příkladně spolehlivý, i plně naloženému vozu propůjčuje slušnou dynamiku a za své služby nežádá mnoho paliva.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.