nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na spolehlivost automobilů značky Ford od r.v. cca 2012. Asi všichni známe takové ty hospodské řeči jako Fordem tam, vlakem zpět atd. Vážně uvažuji o koupi nového Ford Focusu kombi nebo lehce jetého Mondea. Určitě s motorem Eco boost na které jsem zatím četl snad jen samou chválu... U Focusu by šlo o 1.5eco boost 135kW. Děkuji za každou radu.
Dobrý den,
ve spolehlivosti vozů Ford nevidím žádný problém, při dodržení běžné ůdržby je auto spolehlivé jako každá jiná značka v dané kategorii.
Náhradní díly jsou relativně laciné a dostupné, také proto, že v rámci značky se u různých aut používají stejné platformy, např. Focus - C-max, Mondeo - S-max. Navíc, protože Fordů jezdí po světě mnoho, je plno neoriginálních (ale značkových) výrobců náhradních dílů.
Odjakživa se Fordům vyčítaly laciné materiály palubní desky a nevalné zpracování a slícování vnitřního prostoru. O povrzávání středového panelu u Mondea z roku 2009 vím své, panel jsem musel rozebrat a kompletně podlepit molitanovým těsněním do oken, to vrzání jsem prostě nemohl snést. A to mám výbavu Titanium.
Naopak jízdní vlastnosti a vnitřní prostor patřily vždy k tomu nejlepšímu co se dalo koupit. Mohu opět sám potvrdit.
K motorům eco boost se vyjádřit nemůžu, nikdy jsem je nejel, mám v Mondeu 2.0 Duratec. Četl jsem na ně ale jen samou chválu. Musím ovšem zmínit, že podle odborných recenzí jsou tyto motory na trhu ještě krátkou dobu, takže teprve čas ukáže jejich spolehlivost.
K volbě mezi Mondeem a Focusem můžu jen doporučit abyste se do aut u prodejce posadil a vyzkoušel jejich vnitřní prostor, protože rozdíl je opravdu znatelný. Mondeo je proti Focusu obrovské.
Přeji šťastnou při výběru.