weidep posted by:
Ahoj, tak za prvé, Mazda není převlečený Ford. Měl jsem také 323f GT a rozmýšlel jsem nad novým autem, ve zkratce, volba padla na Ford Mondeo 2004 1.8 92kW, jezdím s ním pátým rokem a absolutní spokojenost, do práce dojíždím cca 7km denně ve třech-čtyřech lidech, občas pracovně sám nebo max ve dvou, spotřeba dlouhodobý roční průměr 7,2/100km. S kamarádem jsme koupily pro něho Mazdu 6, také 1.8 tzn, absolutně stejný motor jako v Mondeo, ale zcela jiný projev. Je nutné vyzkoušet, Mazda jde mnohem lépe za plynem, jsou zde mnohem kratší převody, také má kamarád větší pr. spotřebu, auto je hlučnější a tvrdší než Mondeo (takové sportovnější, což mně vyhovovalo méně jako Mondeo,zvykl jsem si na "pohodlí" brzo), to jen tak ve zkratce. Osobně, Focus je menší, záleží, kde parkuješ a kde jezdíš, Mondeo je trochu rozměrnější, ale poměrně dobře ovladatelné, jízdně, na špici. Skutečně bych se raději projel jak v Mondeu tak v Mazdě a uvidíš, co ti přiroste k srdci. (Focus vs. Mazada 6 je o třídu víš, stejně jako Mondeo!) Oboje je dobrá volba, pokud to někdo před tebou záměrně neničil.
Tohle je velmi zajímavý a užitečný postřeh. Tchán měl Mazdu 6 s 2-litrem a skutečně se mi to auto zdálo motorově hlučnější, ale podvozek si nepamatuju. Co se týká designu, tak se mi 6-ka líbí více, jen pro mě nenabízela ten správný motor, proto jsem nakonec skončil u Mondea. Jinak, pokud někomu nevadí odstup zážehu 180°, Mazda 6 je dobrá volba.