0
back

diskuze k tématu: FOCUS COMBI NEBO MAZDA 6 COMBI

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 05.02.2014 10:35, FOCUS COMBI NEBO MAZDA 6 COMBI
Zdravím, delší dobu zvažuji koupi ojetého kombíku a už vážně nevím. Proto požádám Vás o nějakou radu a zkušenosti. Jelikož jsem byl majitelem Mazdy 323F a byl jsem spokojený - hledáček jsem jako první zaostřil na Mazdu 6 - obsah 1,8. Jelikož těchto aut moc není, musel jsem se poohlédnout po něčem jiném. Druhou volbou je Ford focus. Zde zvažuji motor 1,6 - 74kW. Já tedy nikdy moc nebyl zastánce fordů. Ale četl jsem, že ford používá motory z Yamahy a Mazdy. Také jsem četl, že Ford je jen převlečená Mazda. Já japoncům věřím. Po dobu pěti let jsem do své staré Mazdy 323F nemusel vrazit ani korunu. Pomůže mi někdo při rozhodování?? Velice děkuji za Vaše rady a zkušenosti.
respond
zeneva
number of posts75
date of registration24.08.2009
Wednesday 05.02.2014 11:30, Mazda 6 2,0
i ja tohle resil, 323F byla super, zamilovanej jsem byl do sestky od 2002, co s ni vyjeli a byla to jasna volba. Chvili jsem zvazoval Mondeo, ale nakonec zvitezila srdcovka, i kdyz za vic penez. a neni to tak tuctovy auto jako Mondeo. Chtel jsem benzin a jsem spokojen - prumerna spotreba 7,6
U sestky bych sel do 2,0 litru - jizdne o dost lepsi, 1,8 se trapi, navic se davala do aut, ktery mely horsi vybavu. Klasicky bacha na korozi - v tomhle pripade u obou aut
Focus i sestka maj dost dobry podvozky, nemyslim si, ze by to bylo prevleceny - rozhodne Mazde prospelo, kdyz jejich design nedela Ford
Jaky rok /kolik penez chcete dat do auta?
respond
weidep
number of posts2
date of registration05.02.2014
Wednesday 05.02.2014 17:25, Mondeo
Ahoj, tak za prvé, Mazda není převlečený Ford. Měl jsem také 323f GT a rozmýšlel jsem nad novým autem, ve zkratce, volba padla na Ford Mondeo 2004 1.8 92kW, jezdím s ním pátým rokem a absolutní spokojenost, do práce dojíždím cca 7km denně ve třech-čtyřech lidech, občas pracovně sám nebo max ve dvou, spotřeba dlouhodobý roční průměr 7,2/100km. S kamarádem jsme koupily pro něho Mazdu 6, také 1.8 tzn, absolutně stejný motor jako v Mondeo, ale zcela jiný projev. Je nutné vyzkoušet, Mazda jde mnohem lépe za plynem, jsou zde mnohem kratší převody, také má kamarád větší pr. spotřebu, auto je hlučnější a tvrdší než Mondeo (takové sportovnější, což mně vyhovovalo méně jako Mondeo,zvykl jsem si na "pohodlí" brzo), to jen tak ve zkratce. Osobně, Focus je menší, záleží, kde parkuješ a kde jezdíš, Mondeo je trochu rozměrnější, ale poměrně dobře ovladatelné, jízdně, na špici. Skutečně bych se raději projel jak v Mondeu tak v Mazdě a uvidíš, co ti přiroste k srdci. (Focus vs. Mazada 6 je o třídu víš, stejně jako Mondeo!) Oboje je dobrá volba, pokud to někdo před tebou záměrně neničil.
respond
enki74
number of posts10
date of registration21.01.2014
Wednesday 05.02.2014 21:06, Těžké rozhodování
Zdravím, já měl loni v květnu podobné rozhodování, ale zvolil jsem nakonec mondeo. Důvod? Super poměr cena/užitná hodnota, prostor na zadních sedadlech, levné ND a hlavně naprosto skvělé jízdní vlastnosti, čímž je ale mondeo známé. Není to jen fráze, je to fakt. Ale mazda 6 se mi líbí také.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 05.02.2014 21:18, RE: Mondeo
weidep posted by:
Ahoj, tak za prvé, Mazda není převlečený Ford. Měl jsem také 323f GT a rozmýšlel jsem nad novým autem, ve zkratce, volba padla na Ford Mondeo 2004 1.8 92kW, jezdím s ním pátým rokem a absolutní spokojenost, do práce dojíždím cca 7km denně ve třech-čtyřech lidech, občas pracovně sám nebo max ve dvou, spotřeba dlouhodobý roční průměr 7,2/100km. S kamarádem jsme koupily pro něho Mazdu 6, také 1.8 tzn, absolutně stejný motor jako v Mondeo, ale zcela jiný projev. Je nutné vyzkoušet, Mazda jde mnohem lépe za plynem, jsou zde mnohem kratší převody, také má kamarád větší pr. spotřebu, auto je hlučnější a tvrdší než Mondeo (takové sportovnější, což mně vyhovovalo méně jako Mondeo,zvykl jsem si na "pohodlí" brzo), to jen tak ve zkratce. Osobně, Focus je menší, záleží, kde parkuješ a kde jezdíš, Mondeo je trochu rozměrnější, ale poměrně dobře ovladatelné, jízdně, na špici. Skutečně bych se raději projel jak v Mondeu tak v Mazdě a uvidíš, co ti přiroste k srdci. (Focus vs. Mazada 6 je o třídu víš, stejně jako Mondeo!) Oboje je dobrá volba, pokud to někdo před tebou záměrně neničil.

Tohle je velmi zajímavý a užitečný postřeh. Tchán měl Mazdu 6 s 2-litrem a skutečně se mi to auto zdálo motorově hlučnější, ale podvozek si nepamatuju. Co se týká designu, tak se mi 6-ka líbí více, jen pro mě nenabízela ten správný motor, proto jsem nakonec skončil u Mondea. Jinak, pokud někomu nevadí odstup zážehu 180°, Mazda 6 je dobrá volba.
respond
tonyk
number of posts19
date of registration24.10.2006
Wednesday 05.02.2014 21:19, M6 versus Focus
Je vhodne si uvedomit, že Mazda 6 je o třídu výš než Focus. Což je cítit temer ve všem. U Mazdy6 je kvalita použitých materiálů je o řád jinde, perfektní odladění podvozku je snad ještě lepší než u Focuse -jízda je ještě sportovnější než u Focuse a zaroven stejne pohodlne jako u Mondea. Co mě překvapilo teď v zimě je velmi dobrá trakce, zledovatělý kopec kde mám se Superbem problémy Mazda vyjede jak nic.
respond
tomaskrtek
number of posts982
date of registration18.03.2008
Thursday 06.02.2014 14:26, RE: Mondeo
David V posted by:
weidep posted by:
Tohle je velmi zajímavý a užitečný postřeh. Tchán měl Mazdu 6 s 2-litrem a skutečně se mi to auto zdálo motorově hlučnější, ale podvozek si nepamatuju. Co se týká designu, tak se mi 6-ka líbí více, jen pro mě nenabízela ten správný motor, proto jsem nakonec skončil u Mondea. Jinak, pokud někomu nevadí odstup zážehu 180°, Mazda 6 je dobrá volba.

nedělá se i Mazda 6 s šestiválcovým třílitrem?
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Thursday 06.02.2014 15:14, RE: Mondeo
tomaskrtek posted by:
David V posted by:
weidep posted by:
nedělá se i Mazda 6 s šestiválcovým třílitrem?

Myslím, že to byl ještě Xedos, ale M6 asi ne, možná pro jiné trhy.
respond
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 15:31, re:
Dobrý den. Prvně musím poznamenat, že Mazda 6 je zástupcem střední třídy, kdežto Ford Focus je o třídu níže. Obě automobilky spolu spolupracují a sdílejí řadu komponent. Šestnáctistovka ve Focusu skutečně pochází od Yamahy. Ford Focus s tímto motorem je nadprůměrně spolehlivý a velmi dobře jezdí, Mazda 6 ale nabídne větší pohodlí a prostor.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.