Wednesday 26.11.2014 19:37,
Existuje auto do 150.000,- s rozumnými provozními náklady a dostatečným komfortem?
Dobrý den,
ročně najezdím cca 25.000 km - z toho cca 70% na trase České Budějovice - Chrudim.
Většinou jezdím sám, proto nevyžaduji přílišný komfort pro cestující vzadu, ovšem požaduji dostatečné pohodlí pro řidiče - měřím 195 cm.
Mám v plánu koupit toto auto na cca 4 roky - tzn. 100 000 km.
Dosud jezdím v Hyundai Matrix 1.5 CRDi 60 kw. Auto mi svým prosorem pro řidiče vyhovuje, ovšemna silnici je těžkopádné, zejména v kopcích - ani spotřebou nijak nevyniká (6 - 6,2 l).
V podmíkám mám kromě ceny i představu o stáří (od r. 2007) a najetýchy km - max. 140 000 km a původ ČR.
Uvažoval jsem o následujících autech:
Škoda Roomster 1.9 TDi
Škoda Roomsetr 1.4 16V (znám z práce a spotřeba cca 7,5 l se mi zdá dost vysoká)
Peugeot 307/308 1.6 HDi (motorizace dle doporučení na Tipcars) hatchback i případně SW
Ford Fusion 1.4i (také znám z práce, pohodlím a ovladatelností se mi líbí víc než Roomster, ovšem má ještě vyšší spotřebu a slabší výkon)
Ford Fusion 1.6 TDCi (s českým původem velmi vzácná)
a aktuálně největší adept:
Ford Focus 1.6 16V (případně 1.6 TDCi 66 kw - díky nízké spotřebě a nižším cenám než benzínová verze) hatchback
Můžete mi poradit, které z těchto aut odpovídá mým představám o levném provozu, spolehlivosti a jízdním komfortu nejvíce ? Případně jaké jiné auto by splňovalo má požadavky ještě lépe,
Díky
respond