0
back

diskuze k tématu: Benzínové motory Focus II

category of topic classification: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla, americká vozidla, typ vozidla, osobní
tlam
number of posts1
date of registration17.04.2013
Monday 08.07.2013 13:32, Benzínové motory Focus II
Dobrý den,
již jsem se rozhodl pro koupi ojetého Focusu kombi druhé generace po faceliftu (r.v. 2008) s benzínovým motorem, který je pro mě vhodnější. Chtěl bych ale poradit s výběrem konkrétní motorizace.

Nájezd budu mít relativně nízký (cca 10 tis./rok), jízda město/mimo 50:50. Dvakrát za rok delší dovolená, tzn. dlouhá dálnice. Jezdím spíš klidněji na spotřebu, ale na druhou stranu bych nechtěl být omezený v případě nutnosti rychle předjet, stejně jako jet rychleji po dálnici (s rozumným hlukem).

O motoru 1.4 neuvažuji, stejně jako o 1.6 (85kW), který i zde není doporučovaný. V podstatě bych neměl problém s 1.6 (74kW), který je obecně chválený, ale nejsem si jistý např. těmi rychlostmi kolem 150km/h a hlučností v důsledku otáček.
Hlavně by mě ale zajímal odborný názor na motory 1.8 a 2.0, abych měl širší výběr z nabídek. Prosím hlavně o srovnání kvality a spolehlivosti.

Předem díky!
respond
number of posts
date of registration
Thursday 22.08.2013 21:08, Re:
Dobrý den. Šestnáctistovka s výkonem 74 kW je pro Focus asi nejlepší motorizací, pokud se dají dohromady spotřeba, spolehlivost a servisní náklady. I plně naloženému vozu dokáže propůjčit solidní dynamiku a nežádá za to moc paliva. Větší motory řady Duratec jsou rovněž povedené, pokud jezdíte rychleji, sáhl bych po osmnáctistovce. Je ale potřeba počítat s vyšší spotřebou, cca 7.5 litru na 100 km.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.