Wednesday 16.08.2017 07:48,
benzín do 100 000 (trochu jinak)
Všechny zdravím. Nejsem si úplně jistý, zda-li je tu konkrétně toto téma, šité na mé požadavky.
Hledám spolehlivé kombi do 100 000. Nechci hatchback ani sedan. Podmínkou je kufr. S autem budu jezdit každý den krátké trasy (cca 20-30-40Km, práce-škola). O víkendu nějakej ten výlet. Jsem ten člověk, co je schopnej jet autem i do ledničky pro jídlo.
K mým možnostem. Jsem student, co při škole pracuje, takže na trochu toho benzínu se najde. Bylo by dobrý, kdyby mi auto vydrželo ještě alespoň 6 a více let. Časem příjde i hypotéka(na kterou již člověk musím mít 10% základ). Je mi jasné, že se časem na ojetině za 100k něco porouchá. Bohužel k mé smůle, mám rád živější jízdu. Původní auto bylo 20 let staré, zděděné clio, po dvou sestrách s motorem 1.8. Na ani né tunu, to dokázalo s autem pěkně pohnout :) (občas si říkám, jak je možný, že jsem pořád na světě). Naftu nechci, tam bych prodělal i gatě, co jsem tak zachytil, tak je to prostě 50/50, buď mám štěstí a jezdím, nebo jsem nahranej a platím.
Hledám auto, co mě úplně nezrujnuje, ale zase to bude pěkný povození. Budu ho využívat všude, dálnice, město, okrsky. Jezdím takovým stylem, těžší nohy. Okrsky 100-120, dálnice 140-160.
Kandidáti jsou: Ford Focus 2- ano doslechl jsem se, že spotřeba je plsu mínus litr stejná okolo 8l, ale 2.0 se dokáže dostat i přes 9 jen to hvízdne. 1,6 si myslím, že bych honil na krev. Ve 2.0 tomu zase tak šlapat nebudu (má dedukce)
Mazda6(i ta 3 je hezká)- ty prý zase kvetou o motorech jsem se moc nedočetl
Honda accord
Dál jsem zaslechl něco málo o motorech renaultu 1,4 TCE, spotřeba rozumná, 96kW taky není škaredých, ale to je 150 000+
No pánové, já fakt nevím, Proto vás prosím o rady, nějakou tu diskuzy pro utříbení myšlení, taky nejsem uzavřený novým nápadům a dobrým radám. Doufám, že nejsem úplně mimo mísu, předem děkuji
respond