Dobrý den,
Je mi 22, vlastním Ford Focus 1. generace v kombajnu, r.v. 2000 poděděný po otci. Auto jsem zbožňoval především díky nízkým servisním nákladům a jeho dostupnosti, nesmrtelné atmosféře a především výbornému podvozku a řízení, díky kterému je ho dodnes radost řídit.
Abych se přesunul k tématu tohoto příspěvku. Hledám si nové auto, koroze už udělala své, mám něco našetřeno a půjdu do předváděčky/novoty. Co mi na focusu chybělo byl jednak výkon (100 koňová 1.6ka si sice s 1200kg vážícím kombíkem poradila, ale ten pravý zátah tam prostě chybí..) a druhak již zastaralý a díky provedení kombi nepříliš oku lahodící vzhled
. O co bych nechtěl přijít je jistota v zatáčkách, komunikativní řízení a celkově ona radost z jízdy. Zadokolka/předokolka je mi víceméně jedno, byť nějaké ty pokusy o powerslidy mě lákají
). Začal jsem se poohlížet po 2 typech aut. Sportovní kupátko nebo hot hatch. Pro hatch mluví praktičnost (která je mi spíše jedno, jezdím především sám a kombajn prošel technickou, když něco budu potřebovat akutně odvézt, tak budu mít čím) a nižší pořizovací cena. Pro kupátko (především tedy dvojčata zmíněná v titulku) super vzhled, na to, jak výkonná a 'drahá' jsou jsem se dočetl, že by pořizovací náklady měly být nízké.. A to je vlastně celá pointa příspěvku. Uživím při 30k měsíčně kupátko jako je subaru BRZ a ročním nájezdu 25k+? S fordem to problém nebyl, ale to bylo absolutní minimum.
Ev. napadají vás jiná auta, která by stála za zvážení a byla by stejně dobrá co se týče estetiky, imidže, spolehlivosti a jízdních vlastností?
Díky moc a těším se na odpovědi!
P.S. Jestli jsem něco zapomněl napsat, řekněte, další info rád připíšu.