Hezký den, velice ráda bych Vás poprosila o radu ohledně auta. Od roku 2006 mám Peugeot 106 1,0, r.v. tuším 1997. Nyní má najeto něco kolem 150 000 km. Denně ježdění po okolí HK pracovně, tedy max. do 50 km za den. 1x za 14dní za rodinou cca 70km tam, 70km zpět (směr HK, Vysoké Mýto, Svitavy apod). Jinak běžně občas výlet, vše v ČR. Celé roky běžné opravy, jsem žena - takže napíšu jen co vím, olej, kapaliny, světla, brzdy, převodovka...r. 2012 odešel motor, koupili jsme zánovní. A občas mi odešel výfuk. Jinak nic.
Požadavky na km zůstávají, jen jsem toužila jet jednou do roka třeba do Chorvatska, což nevím, zda je reálné. Auto je na mě pomalé, takže určitě potřebuji rychlejší, vyježděná jsem hodně i v jiných autech (Renault, Škoda, Ford, Audi atd...). Nejvíc postrádám posilovač řízení a 5 dveří. Děti prozatím nejsou v dohlednu, takže nepotřebuji řešit kočárek apod., v autě mám zadní sedačku pro svého psíka - parson russell teriér :) vedle sebe partnera. Chtěla bych benzín, najeto nevím kolik hledat, cenu bych ráda cca kolem 80 000 Kč, ale jsem ochotná jít na 90 000 Kč. Klimatizace výhodou, vyhřívaní přední sklo, elektrická okna, centrál, posilovač by mělo být samozřejmosti. Tíhnu k Peugeotům - 206, ale myslím, že náhradní díly jsou drahé? Dále vede Ford Fiesta, možná i Fusion, a asi bych si zvykla i na Škodu Fabii.
Snad jsem napsala vše potřebné. Poradí mi někdo dle zkušeností jako ženě, která neví přesně co hledat? Byl mi doporučen Combik, ale je to zbytečné. Ten kufr by byl pořád prázdný, nevyužiju ho. A čekat na děti a umístění kočárku? To už třeba bude zase jiné auto
Poraďte mi prosímmmmmm, velice Vám všem děkuji.
Sonia