Sunday 11.02.2018 11:21,
Výběr MPV pro prostorově náročnější rodinu a seniory - do 300 tis. Kč
Dobrý den,
po zdlouhavém hledání prosím o radu s výběrem osobního automobilu se zvýšeným podvozkem pro prostorově náročnější rodinu, nikoliv co do počtu (4-5 osob) ale rozměru jednotlivců s cenou max. do 300 000. Roční nájezd by byl do 10 000, spolehlivost i pro cesty do zahraničí, kufr přiměřený (lyže ani kola nevozím), benzín s motorizací alespoň 1.6 a silnější, ať se nemusím bát předjíždět, zvýšený podvozek a vnitřní prostor pro pohodlí cestujících a snadné nastupování pro seniory s pohybovými obtížemi.
Rozměrově jsem se v představě pohybovala mezi Ford Fusion a VW Touran/Ford S-Max (ty už mi přijdou skutečně příliš velké).
Původní vize byla zánovní auto. Vyzkoušela jsem Dacii Dokker, i když s velkým kufrem odpovídala přibližně požadavkům. Zklamání jak z hlediska výkonu motoru, tak tvrdého podvozku a pohodlí cestujíích, kteří mají na úkor velké zavazadlové plochy menší prostor ve druhé řadě.
Dále vyzkoušený Opel Meriva - opět nedobré pro silné oplastování zadních dvěří na úkor pohodlí, obtíže se souběžným vystupováním, problémy s turbem, cena ND.
Vzhledem k zažitým předsudkům jsem vynechala Hyundai, Kiu, Citroen a Renault (a to jsem byla na návštěvě u Dacie).
Nad 300 tisíc cenově nedosáhnu, tedy nekoukala jsem na dražší vozy.
Zkusila jsem se proto podívat na auta ojetá. Přečetla jsem bezpočet recenzní o tom, jak je ojeté auta nedobrá investice a jak chce každý autobazar jako AutoEsa a AAA pouze vydělat na zájemci a auto se rozpadne po 10 km. Velmi mě to odrazuje a protože si nemohu dovolit platbu v hotovosti, obávám se i leasingových podmínek u zmíněných poskytovatelů. Prošla jsem recenze k následujícím autům i s jejich neduhy:
Mazda 5 (koroze, rozumná motorizace až 2.0), Honda FRV (to je velmi zajímavé auto, ale prostorově nepohodlné pro podsaditější postavy), Škoda Roomster (převažuje motorizace 1.2, což je málo).
Zaujal mě například Ford B-Max, dostupný je ovšem zejména jako ojetý a já se skutečně obávám toho, aby dané auto nemělo skryté vady. Příkladem uvádím "zajetý" B-Max s 25 tkm, který měl již druhého majitele. Prostá otázka by byla proč.
Budu velice vděčná za jakoukoliv radu nebo doporučení. Situaci řeším již přes měsíc a nedaří se mi hnout z místa. Chápu, že bych zřejmě měla slevit z představ, neboť každé auto má neduhy, ale nerada bych investovala nerozumně.
Předem moc děkuji.
respond