Monday 21.12.2015 15:39,
Scudo,Expert, Transporter - prosím o radu - 200tisíc max.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, které auto vybrat. Situaci trošku osvětlím, jezdím denně do práce hlavně v zimě autem, jinak se snažím na kole v létě. Mám to 12km, což pro diesel moc není. Potřebuji větší auto jak pro kola když se jede někam. Tak pro windsurfingové vybavení, které má třeba i 250cm na délku. Tudíž vybírám z těchto vozů. Je mi v celku jedno, jestli to má či nemá okna v elektrice. Potřebuji rozdělená zadní sedadla. Potřebuji ho z praktických důvodů právě kvůli tomu windsurfingu.
Jsem tak nějak klasický člověk, tudíž jednou v zimě na hory, jednou v létě nejspíš Chorvatsko, či dovolená u nás u vody někde. Potřebuji aby mi to auto vydrželo několik let. Rád bych hleděl při výběru jak na finanční stránku servisu, výdrže auta, náhradních dílů, pojištění (bude asi obdobné u všech) či spotřeby. Motorizace bude asi někde nad 2litr na tak velké auto. Možná mě napadá ještě Citroen Jumpy.
Prosím tedy o rady hlavně lidí, co ty auta mají. Sám se přikláním nejspíš ke Scudu, nenápadné auto, asi se moc nekrade co jsem četl, vydrží. I když na Fiaty se nadáva jako osobáky, ale dodávky asi umí. VW Tras je klasika, když se kápne na dobré, vydrží. S Expertem nemám vůbec zkušenosti.
Děkuji všem za rady. A přeji pěkné svátky.
Pavel
respond