Max posted by:
Z toho příspěvku paní doktorky jsem se krom citace několika ostavců a paragrafů zákona nic nedozvěděl. Skrytá vada je právně velmi těžko definovatelná. Jak píše někdo přede mnou - současný majitel by musel prokázat, že tam ta vada byla už před koupí, což je otázka na soudního znalce. Nikoliv na autoservis (opravte mě pokud se pletu). A ta amortizace se samozřejmě taky počítá, takže určitě nelze požadovat vrácení celé kupní ceny. A hlavěn, řešil bych to přes právníky. Protože každý právník ví, že...
mno právní definice skryté vady-skrytá vada je ta která není zjevná
jelikož se v tomto případě jedná o věc použitou to že vada existovala v momentu předání věci kupujícímu prokazuje právě kupující a to nějakým důkazem,protože tvrzení stačit může a nemusí.důkazem je potom nejlépe znalecký posudek.navíc jestli taková vada vznikne opotřebením je to nevymahatelné.uplatnit se dá např svařená kastle, najetý kilometry pokud neseděj a jsou ve smlouvě, prdlej motor-hlava nebo blok, povaha věci, no leccos ale záleží právě taky na době kdy se odpovědnost za vady uplatňuje....těžko můžu půl roku po koupi tvrdit že blok byl tenkrát prasklej že...
k tomu upozorňování-je to sice povinnost prodávajícího, ale ta se dá hravě obejít....těžko můžu uplatnovat jetý ramena nebo tečící vanu nebo nefunkční klimu(jen někdy)....
zkrátka koupím li jetý auto který má vadu postupuju tak že udělám soupis vad, ty vytknu právě do oněch 6ti měsíců a vyzvu k řešení tj.-přiměřená sleva z kupní ceny, odstranění vady,odstoupení....atd
mimochodem jak jsem psal ta paní zatím odstoupit nemůže....navíc potřebuje důkaz svého tvrzení tj-posudek
JINAK SPORY KOLEM AUT ŘEŠÍM DO MAX 1/2 ROKU A NE ZA 5 LET!!!
JEN SE TO MUSÍ UMĚT. nedávno jsem řešil extrabuřt a ten dal 8 měsíců ale majiteli jsem vymohl 98 000kč....